Botoşani: Pregătiri pentru Paşte la mănăstiri: Vezi unde mai sunt locuri libere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi de odihnă dar de mâine începe curăţenia de Paşte. Casele de oaspeţi de la mănăstiri au fost ocupate în totalitate. În unele lăcaşe de cult măicuţele şi călugării şi-au pus chiliile gratis la dispoziţia credincioşilor.

Mii de credincioşi se adună an de an la mănăstirile Vorona, Gorovei, Coşula, Agafton, Popăuţi, Sihăstria Voronei şi Zosin ca să se bucure de Învierea Domnului şi să ia Lumina Sfântă.

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Astăzi este ultima zi de odihnă dar de mâine începe curăţenia de Paşte.

Cele 150 de locuri de cazare de la mănăstire sunt deja ocupate. Rezervările s-au făcut de acum trei săptămâni pentru grupuri din Oltenia şi Moldova. Închirierea unei camere a costat 50 de lei pe noapte. Credincioşii vor mai plăti 30 de lei pentru masa de Paşte.

Cu puţin noroc, botoşănenii care vor să petreacă Sărbătorile Pascale la mănăstirile din judeţ pot împărţi chiliile cu maicile şi călugării. „Suntem mănăstiri mici şi nu avem case de oaspeţi încăpătoare. Dacă un creştin ne bate la poartă şi vrea să ni se alăture prin rugăciune şi evlavie, poate petrece Paştele alături de noi. Un loc în chilie se găseşte. Pentru acesta nu va plăti nimic", ne-a declarat Gheorghiţă Huţanaşu, stareţul Mănăstirii Sihăstria Voronei. Peste 3.000 de botoşăneni sunt aşteptaţi să întâmpine Învierea Domnului la mănăstirile din judeţ

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite