Botoşani: Pregătire contracost pentru elevii clasei întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost puşi să ridice mâna dacă fac pregătire după ore
Copiii au fost puşi să ridice mâna dacă fac pregătire după ore

Părinţii bobocilor de la Şcoala nr.6 plătesc ore de pregătire, deşi copiii nu ştiu să scrie sau să citească şi abia învaţă să facă liniuţe şi bastonaşe.

Învăţătorii Şcolii nr.6 din Botoşani au găsit o nouă metodă de a-şi rotunji veniturile. Ei fac pregătire cu elevii după orele de clasă, chiar în instituţia de învăţământ, deşi nu este vorba de clase step by step.

 "Învăţătoarea s-a oferti să lucreze suplimentar cu elevii. Prima lună toţi rămâneau peste program pentru că în timpul orelor copiii sunt duşi la film, în excursii, nu se face şcoală. După prima lună a apărut şi taxa de 50 de lei pe lună pentru pregătire. Cine nu a vrut să dea s-a trezit că de copilul său nu se mai ocupă nimeni. Am mers şi am cerut explicaţii şi mi s-a spus că dacă vreau mai mult să îl dau la pregătire, ori la şcoală, ori acasă la învăţătoare", a declarat tatăl unui copil înscris în clasa întâi C, la Şcoala nr.6.

Metoda nu este nouă, părinţii unui copil ce acum este în al treilea an de studii la aceeaşi şcoală au confirmat existenţa pregătirii contracost încă din clasa întâi. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite