Botoşani: Pregătire contra cost pentru elevii de clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Cătălina Aciobăniţei susţine că face ore suplimentare cu doar doi-trei elevi
Învăţătoarea Cătălina Aciobăniţei susţine că face ore suplimentare cu doar doi-trei elevi

Aceasta este ultima practică a învăţătorilor din şcolile generale botoşănene pentru a câştiga un ban în plus. Părinţii plătesc ore de pregătire deşi copiii nu ştiu să scrie sau să citească şi abia învaţă să facă liniuţe şi bastonaşe.

 Învăţătorii Şcolii Nr.6 din Botoşani au găsit o nouă metodă de a-şi rotunji veniturile. Ei fac pregătire cu elevii după orele de clasă, chiar în instituţia de învăţământ, deşi nu este vorba de clase step-by-step.

„Nu este posibil aşa ceva, probabil este vorba de copii ce au nevoie de ore suplimentare pentru a recupera materia“, a precizat Fănică Simion, directorul şcolii.

Pentru a se convinge managerul instituţiei a mers la clasa I C, unde învăţătoare este Cătălina Aciobăniţei. Întrebată dacă face pregătire contra cost cu elevii săi, învăţătoarea a negat.

50% din elevi, la meditaţii

„Sunt doi sau trei copii care mai rămân peste program pentru că părinţii n-au timp să se ocupe de ei acasă. Trebuie să se lucreze mai mult cu ei, dar nu e vorba de pregătire pe bani“, a precizat Cătălina Aciobăniţei.

Declaraţiile învăţătoarei a fost infirmate chiar de elevii săi. Întrebaţi de directorul instituţiei dacă se rămâne după orele de curs pentru ore suplimentare, copiii au răspuns afirmativ. Chiar şi aşa, conducerea instituţiei a refuzat să creadă cele sesizate, însă copiii au fost puşi să ridice mâna doar dacă au rămas la pregătire. Peste jumătate au ridicat două degete. „Părinţii trebuiau să vină la noi să ne sesizeze aceste lucruri. Totuşi, nu credem că este vorba de bani, ci doar de un ajutor oferit de învăţătoare“, a replicat Fănică Simion.

Obicei mai vechi

Ore suplimentare au fost doar în prima lună de şcoală a micuţilor, după care s-a trecut la o adevărată afacere.

„Învăţătoarea s-a oferit să lucreze suplimentar cu elevii. Prima lună toţi rămâneau peste program pentru că în timpul orelor copiii sunt duşi la film, în excursii, nu se face şcoală. După prima lună, a apărut şi taxa de 50 de lei pentru pregătire. Cine nu a vrut să dea, s-a trezit că de copilul său nu se mai ocupă nimeni. Am mers şi am cerut explicaţii şi mi s-a spus că dacă vreau mai mult să îl dau la pregătire, ori la şcoală, ori acasă la învăţătoare“, a declarat tatăl unui copil înscris în clasa I C, la Şcoala nr.6.

Metoda nu este nouă. Părinţii unui copil care acum este în clasa a treia la aceeaşi şcoală au confirmat existenţa pregătirii contra cost încă din clasa I.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite