Botoşani: Prefectura sare în ajutorul cumpărătorilor de maşini second

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşăneni aşteaptă ore bune la RAR
Botoşăneni aşteaptă ore bune la RAR

Registrul Auto Român îşi va prelungi programul pentru botoşănenii ce îşi achiziţionează maşini înainte de 1 ianuarie.

Imediat după anunţarea noilor taxe de înmatriculare, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, botoşănenii ce plănuiau să îşi achiziţioneze un autoturism în viitorul apropiat au luat cu asalt Registrul Auto Român. Pentru a nu plăti taxe majorate, botoşănenii au preferat să îşi achiziţioneze autoturisme second din afara ţării şi să se grăbească să le înmatriculeze până la finele anului.

"Până în momentul de faţă ştiu că sunt în jur de 1000 de botoşăneni care s-au adresat instituţiilor publice în acest sens. Până la sfârşitul anului vor în jur de 3000", a declarat prefectul Cristian Roman.

Pentru a micşora timpul necesar întocmirii actelor pentru înmatriculare, prefectura a solicitata Registrului Auto Român, Serviciului de Înmatriculări şi Finanşelor publice să găsească soluţii pentru a evita aglomeraţiile.

"Pe noi ne interesează ca până la 1 ianuarie cât mai mulţi botoşăneni să intre în posesia documentelor de înmatriculare şi să nu plătească acea taxă majorată. Cea mai dificilă situaţie se înregistrează la Registrul Auto Român. Acolo va fi mărit progamul de lucru şi numărul de operatori. Vor lucra în două schimburi şi dacă se va impune se va lucra şi sâmbătă", a adăugat Cristian Roman.

Prefectul a sugerat tuturor instituţiilor implicate în înmatricuarea autovehiculelor achizişionate din afara ţării să rămână la serviciu până la soluşionarea tuturor cererilor ce apar peste zi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite