Botoşani: Potop şi la Pomârla (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leşuri pe străzi, podeţe spulberate, case dărâmate, teamă şi multe lacrimi. Asta au lăsat apele la Pomârla.

Apele au lăsat imagini de coşmar în comuna Pomârla.

image

Aproape 40 de gospodării au fost inundate.

image

Apa a intrat în case şi a ajuns pe alocuri la 1.50 m.

image

Două locuinţe din chirpici s-au prăbuşit iar altele stau să se dărâme. Familia Ifrim (foto) abia a reuşit să se salveze când viitura a venit şi le-a inundat casa. Fiind din chirpici făcută, casa a cedat după retragerea apelor.

image

Peste 100 de  podeţe şi poduri au fost afectate de inundaţii, zeci de kilometri de drum sătesc şi comunal dar şi hectare întregi de păşune au fost acoperite de ape. Oamenii s-au retras pe la rude şi prin spaţiile din şcoli şi primărie puse la dispoziţie de autorităţi.

image

Cei mai mulţi abia au avut timp să se salveze, lăsând în calea apelor agoniseala de-o viaţă.

image

Deşi valurile s-au mai retras oamenii stau în continuare cu frica să nu fie din nou inundaţi. Acum încercă să-şi salveze ce mai pot de prin gospodării.

Apele retrase au lasat în urmă leşurile animalelor şi păsărilor din gospodării pe care oamenii nu au mai avuut timp să le salveze de furia apelor.

„25 de oameni lucrează acum în zona care a fost grav afectată, la curăţat aluviunile. Se lucrează, de asemenea, la podeţe şi şanţuri pentru decolmatare şi urmează să facem şi decolmatarea fântânilor. Vom merge să aducem nişte ţiglă donată de o firmă iar alte persoane împart mici cantităţi de alimente şi apă oferite de diverse firme", a declarat Ion Puntea, referent în cadrul Primăriei Pomârla.

Citeşte şi:

Constanţa: Dunărea iese din matcă la Hârşova. La Tulcea, suburbia Tudor Vladimirescu este sub ape / GALERIE FOTO

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite