Botoşani: Portret / Elena Crăciun a cucerit medalia de aur la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerei i-au trebuit doar doi ani de antrenamente pentru a cuceri podiumul. Consideră că sportul este singura ei şansă de a învinge greutăţile pe care le are.

Elena Crăciun a fost descoperită, ca majoritatea atleţilor de valoare, din întâmplare: la o preselecţie organizată de antrenorii Liceului cu Program Sportiv Botoşani.


„Nu am mai alergat niciodată. A fost un concurs la Botoşani şi am luat locul întâi. De atunci nu mă mai opresc din alergat“, spune tânăra. Singurul ei regret  este că nu a venit la Liceul Sportiv din clasa a V-a, dorinţă spulberată de greutăţile materiale ale părinţilor ei.


Antrenamente în pădurea Coşula


„Trebuia să vin din clasa a V-a. Am făcut câteva antrenamente şi apoi am abandonat la cerinţele părinţilor. Abia în clasa a VII-a m-am transferat şi am început să mă antrenez serios. Primul an a fost mai greu, până m-am acomodat. M-au ajutat profesorii şi colegii de aici“, a precizat Elena. Tânăra priveşte atletismul ca pe ceva natural. Nici măcar antrenamentele cele mai dificile nu i se par grele. „Am lucrat foarte mult prin pădure, deci sunt obişnuită cu efortul. Când reuşeam să vin în oraş mă antrenam acolo, în rest veneau antrenorii în pădurea de la Coşula şi ne antrenam cu toţii. Această metodă se pare că a dat roade“, a specificat sportiva.


După numai doi ani de antrenamente, Elena a reuşit performanţa să urce pe cea mai înaltă treaptă a atletismului naţional. În urmă cu mai puţin de două săptămâni, la Bucureşti, Elena a devenit campioană naţională la proba de 1.500 de metri obstacole.


„Nu mă aşteptam să câştig. Speram doar la locul trei, mai ales că eu nu prea am făcut antrenamente cu obstacole. La începutul probei a fost mai dificil, însă m-am ambiţionat şi mi-am depăşit toţi rivalii. Pentru mine nu contează cu cine alerg. Nici nu îmi cunosc rivalii. Eu alerg pentru mine“
, a declarat Elena. Fata se  automotivează la fiecare antrenament şi concurs deoarece consideră că atletismul este  şansa ei în viaţă.


Visează la lotul naţional


„Mi-am dorit foarte mult să scap de la ţară şi prin atletism am reuşit. Şi în perioada vacanţei mă antrenez mereu. Profesorul îmi spune că pot ajunge o atletă de valoare şi că pot să fac performanţă. Eu vreau să ajung să fac parte din lotul naţional. Acesta este visul meu“, a mai precizat campioana.


Elena Crăciun este determinată să nu renunţe niciodată la atletism. Chiar dacă abia a intrat la liceu, atleta este hotărâtă să continue cu sportul şi în facultate şi după finalizarea studiilor. Este recunoscătoare sportului că a scos-o din anonimat şi nu are de gând să irosească nicio oportunitate ce i se va ivi de-a lungul vieţii.

_____________

profil
născută. 13 aprilie 1995, Botoşani.
studii. Elevă la Liceul cu Program Sportiv, Botoşani.
familie. Are trei fraţi.

întrebări şi răspunsuri
Ţi-ai fi dorit să practici alt sport?
Nu, niciodată nu îmi voi dori alt sport. Domnul profesor Zachiu m-a selectat de la şcoală, m-a iniţiat şi nu mă văd la alt sport.
Ai timpul necesar şi pentru şcoală?
Nu prea îmi place şcoala. Profesorii sunt însă înţelegători şi reuşesc să mă motiveze. Cel mai mult îmi place biologia.
Nu îţi este dor de familie şi de prietenii de acasă?
Îmi este dor, însă trebuie să muncesc din greu ca să ajung mai sus. Mi-am făcut prieteni aici şi mă ajută să trec peste clipele grele.

ce-i place
Elena nu se desparte niciodată de telefonul mobil pentru că astfel poate lua legătura mult mai repede cu prietenii. Când nu foloseşte mobilul, Elena apelează la internet pentru a discuta cu amicii ei.

ce nu-i place
Antrenamentul de dimineaţă. Elenei îi place să doarmă cât mai târziu cu putinţă, însă în cantonamentele de pregătire primele antrenamente ale zilei sunt programate la ore matinale.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite