Botoşani: Portret / Cornel Şfaiţer a reînviat fotbalul din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul şef al clubului din judeţ este un om dedicat sportului-rege. A pus umărul la înfiinţarea a cinci echipe, iar în prezent este vicepreşedinte al Federaţiei.

Cornel Şfaiţer spune că de mic a crescut alături de echipa sa favorită. „Cel mai mult îmi plăceau derby-urile cu Suceava. Ajungeam şi la Vaslui şi la Politehnica Iaşi. După ce am intrat la liceu am devenit dinamovist şi nu am ratat niciun meci de-al lor. Eram un suporter înfocat“, îşi aminteşte Şfaiţer.


Unul dintre cele mai vechi visuri ale sale a fost să patroneze o echipă de fotbal. Şi l-a împlinit imediat după Revoluţie, când a înfiinţat  Avântul Vorona, formaţie pe care a suţinut-o timp de cinci ani. Şi-a dorit apoi mai mult, un club care să se bată cu „greii“.


„În 1997 am înfiinţat FC Unirea Botoşani. A fost un început frumos. Chiar în primul an am reuşit promovarea în C. Acea promovare a venit după o perioadă de cinci ani în care Botoşaniul nu a mai activat în nici un eşalon fotbalistic. A fost o promovare pe care nu am să o uit niciodată, la Iaşi, în dauna lui FC Vaslui“
, îşi aminteşte nea’ Cornel cum este cunoscut de toţi suporterii FC Botoşani.


„Naş“ la cluburi din două judeţe


Avea să se confrunte însă imediat cu dificultăţile de finanţare a unui club „de primă mână“ şi mai ales cu indiferenţa celor de la care aştepta un sprijin. La scurtă vreme după debutul fulminant, clubul Unirea Botoşani s-a desfiinţat, însă pasiunea lui Şfaiţer pentru fotbal n-a murit. „Am fost dezămăgit, însă am mai înfiinţat o echipă de fotbal la Vorona, în 2000.  Am reuşit să aduc  pe terenul de acolo şi formaţii de liga întâi, ca Foresta Fălticeni sau Gloria Bistriţa. Au fost adevărate sărbători fotbalistice“, a povestit vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal.


În scurt timp, vecinii din Suceava au venit să-i ceară ajutorul pentru înfiinţarea unei noi formaţii de fotbal. „Am înfiinţat Bucovina Suceava, echipă ce a activat în liga secundă. Şi acolo am avut promisiuni. Mai erau trei acţionari, însă şi acolo am rămas singur. După acel episod am decis să nu mai revin niciodată la conducerea unui club“, a precizat Cornel Şfaiţer.


Curând însă, s-a lăsat înduplecat de Ioan Sălăvăstru, cu proiectul său de infiinţare a CS Botoşani. „L-am convins şi pe Valeriu Iftime să vină să finanţeze fotbalul botoşănean şi mă bucur că avem şi în ziua de astăzi o echipă care să ne reprezinte“, spune Cornel Şfaiţer. El se mândreşte, pe lângă reuşitele clubului, şi că a reuşit să aducă în Botoşani meciurile Naţionalei de Tineret a României.

_________________

profil
născut.
15 decembrie 1965, la Botoşani.
studii. Liceul de Matematică-Informatică din Brăila.
familie. Căsătorit, are două fete.

întrebări şi răspunsuri
Veţi conduce clubul până în Liga I?

Tot timpul am vrut performanţă. Am făcut nişte paşi mari. Mai sunt câteva aspecte care trebuie puse la punct. Cine nu-şi doreşte liga întâi, dar trebuie să ai şi buget. Obiectivul pentru anul acesta este locul III.
Aţi băgat mulţi bani în fotbal?
Este hobby-ul meu, iar familia mi-a respectat tot timpul deciziile mele de a finanţa fotbalul. Voi sprijini mereu fotbalul la nivelul Botoşaniului.
Aţi neglijat vreodată firmele pe care le deţineţi din cauza fotbalului?
Pentru mine fotbalul este al doilea job. Mai întâi îmi rezolv problemele de la societăţile mele, după care mă ocup de fotbal.

ce-i place
„Sunt vânător din 1996, însă nu mai am timp şi pentru această pasiune. Puţinul timp liber pe care îl am îl folosesc pentru odihnă, refacere şi pentru mişcare“, spune botoşăneanul.

ce nu-i place
„În tot ceea ce am făcut, am căutat să nu mă asociez cu oamenii neserioşi, indisciplinaţi. Mă consum foarte mult şi nu-mi plac oamenii fără caracter“ subliniză Şfaiţer.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite