Botoşani: Portret/ Silviu Siminiciuc are grijă de tonusul echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Siminiciuc
Silviu Siminiciuc

Maseorul FC Botoşani şi-a dorit să ajungă fotbalist şi a făcut tot posibilul pentru a nu se despărţi de acest sport după ce şi-a încetat cariera de jucător.

Silviu Siminiciuc şi-a dorit dintotdeauna să ajungă fotbalist. Încă de mic copil a început să exerseze cu mingea şi nu trecea nicio săptămână fără să spargă bibelourile prin casă. Sătui să tot schimbe exponatele şi geamurile vecinilor, părinţii au decis să îl dea la Liceul cu Program Sportiv.

„Am încercat, dar nu a ieşit. Am cochetat şi cu arbitrajul în acea periodă, dar m-am lăsat când am ajuns la facultate. Era dificil să fac deplasarea de acasă pentru un meci la judeţ, de unde nu scoteam nici măcar banii de transport“, a spus Silviu.

A refuzat să lucreze în învăţământ

După ce a terminat facultatea, a căutat mereu să ajungă lângă un club de fotbal. Deşi după facultate a fost repartizat pe un post de profesor, maseorul FC Botoşani l-a refuzat şi a ajuns la clubul fanion al judeţului.„Am primit un post în mediul rural, pe domeniul meu, dar trebuia să fac naveta şi nu mai rămâneam cu nimic din salariu. La club a existat un post vacant şi la recomandarea colegului meu Ionuţ Brânzei am venit la echipă. Dacă a fost să fie ca eu să fac parte din activitatea fotbalistică eu sunt mulţumit“, a declarat Şobo, cum este strigat de către fotbalişti.

Zilnic, Silviu Siminiciuc este prezent la stadion şi în cantonamente pentru a le acorda primul ajutor accidentaţilor sau pentru a-i relaxa pe fotbalişti după antrenamentele istovitoare.

„Am învăţat repede meseria, din şcoală. Cu practica a fost mai greu pentru că îţi trebuie forţă în mâini. Am învăţat mereu noi tehnici de masaj prin intermediul internetului, iar acum nu mai fac febră musculară după ce relaxez un jucător“, a precizat maseorul. Silviu Siminiciuc face tot ce îi stă în putere pentru bunul mers al antrenamentelor.

„Mă duc şi după mingi. Aduc şi apă jucătorilor. Munca nu este o ruşine. Dacă munceşti şi pui osul la treabă vei fi recompensat în cele din urmă. Cei care îşi fac treaba doar în pătrăţica lor şi strâmbă din nas când sunt puşi şi la alte sarcini nu au ce căuta la un club de fotbal. Toţi trebuie să facem tot ce putem pentru ca la fiecare etapă să ne bucurăm de rezultate pozitive“, a precizat Silviu Siminiciuc.

Îi este greu departe de familie

Odată la două săptămâni, maseorul pleacă în deplasări cu echipa. „Când am plecat în străinătate mi-am dat seama cât de departe suntem ca evoluţie în toate domeniile, faţă de restul Uniunii Europene”, a precizat maseorul Clubului FC Botoşani.

Profil
Născut. 9 aprilie 1979, Botoşani.
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Familie. Căsătorit, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri
Ai întâlnit jucători care  au simulat accidentări?
La masaj îţi dai seama foarte repede dacă un jucător se preface. Până acum nu am avut asemenea cazuri, dar au fost unele situaţii când mi s-a părut că diagnosticele date de unii medici nu prea se potriveau cu realitatea, însă eu nu sunt medic.
Faci masaj şi în afara programului de la club?
Este complet diferit masajul pe care un maseor îl aplică unui sportiv faţă de masajul aşa zis de relaxare, la care merge acum toată lumea. Noi trebuie să tonificăm un sportiv, să îi oferim baza pentru ca el să poată da tot ce poate pe teren, nu trebuie să îl transformăm într-o legumă, care să doarmă bine.

Ce-i place
Tenisul de masă. „Joc tenis de masă ori de câte ori am ocazia. Cel mai fericit sunt când în cantonamentele echipei există şi masă de tenis pentru a le da o lecţie băieţilor“, spune Silviu.

Ce nu-i place
Dezordinea. „În tot ceea ce fac, încerc să fiu cât mai ordonat posibil şi nu suport să activez într-un mediu unde nu ştiu niciodată unde sunt lucrurile. Până şi geanta mea de lucru o cunosc cu ochii închişi şi ştiu ce se află în fiecare buzunar“, zice Silviu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite