Botoşani: Portret/ Andrea Maria Epure lasă artele marţiale pentru animaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta a devenit vicecampioană naţională la karate, iar acum vrea să se dedice animaţiei pe calculator.

Andreea Epure s-a apucat să practice artele marţiale la îndemul părinţilor. „Prima dată oboseşti foarte repede. Faci febră musculară ce te ţine o săptămână. Te obişnuieşti în timp. Greu a fost şi la prima competiţie. A fost prima dată în viaţă când am avut emoţii. Mi-a fost frică de adversara mea pentru că era prea mare“, îşi aminteşte Andrea.

Sportiva a participat la competiţii încă din primul an de antrenamente, însă abia în 2010 a reuşit să urce pe podiumul naţional. 

Expertă în softuri de editare video

„La Hunedoara am luat argint. La Oradea, unde a fost campionatul naţional, am ieşit pe locul al doilea. Au mai fost şi alte competiţii, dar acestea au fost cele mai importante“, a precizat vicecampioana naţională.

Andreea a luat locul secund pe ţară la kumite. La kata, botoşăneanca nu a reuşit să urce pe podium din cauza unei afecţiuni la picior.„Au fost peste 1000 de participanţi. Când i-am văzut m-am speriat. Am crezut că nu iau nimic. În finală am pierdut cu 3 la 2. Am avut şi procedee nepunctate de arbitri. Spre final nu am fost atentă la cap, iar adversara a luat trei puncte şi s-a terminat meciul“, a povestit Andreea.

Ea a câştigat titlul de vicecampioană naţională, deşi are doar centura verde. Pe viitor, tânără vrea să renunţe la artele marţiale în favoarea animaţiei pe calculator. „La 13 ani făceam clipuri de pe filmări. A durat cam doi ani  până am învăţat să folosesc softurile de editare video“, a explică Andrea.

Clipurile cu animaţie au fost postate mai întâi pe site-uri de specialitate, pentru ca mai apoi Andrea să participe şi la concursurile de profil organizate la nivel naţional.

Profil
Născută. 28 iulie 1993, Botoşani.
Studii. Este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“.
Familie. Are un frate mai mic cu trei ani.

Întrebări şi răspunsuri
Ce facultate vrei să urmezi?
După ce termin liceul mă gândesc să dau admitere la Psihologie ori la Academia de Poliţie. Spre Poliţie mă îndrumă părinţii. Eu nu aş ţine neapărat să urmez acest drum. 
Mai ai prieteni în Botoşani care să îţi împărtăşească pasiunea?
Nu. Cei pasionaţi fac parte din studiouri virtuale şi acolo facem schimb de experienţă.
Nu este greu să ai şi alte ocupaţii în timpul liceului?
Ba da. De multe ori renunţ la distracţiile cu prietenii, dar sunt mai mulţumită cu un premiu sau un clip care a ieşit bine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite