Botoşani: Porţie de cultură la „Noaptea Muzeelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Judeţean de Istorie îi aşteaptă mâine pe botoşăneni să viziteze gratis expoziţii inedite şi să participe la concerte. 

Muzeul Judeţean de Istorie din Botoşani participă de cinci ani, alături de alte 3.000 de instituţii din Europa, la marele eveniment cultural „Noaptea Muzeelor“, patronat de Secretarul General al Consiliului Europei şi de UNESCO.Mâine seară, muzeul îşi deschide porţile la ora 19.00 şi se va închide la miezul nopţii. În tot acest timp, iubitorii de cultură, istorie şi arte pot vizita gratuit expoziţiile tematice ale instituţiei şi pot afla amănunte inedite despre istoria oraşului Botoşani.

„Avem şi o expoziţie interesantă formată din 12 obiecte care au mai fost prezentate publicului în ultimul an ca exponente reprezentative ale lunii. Angajaţii noştri stau la dispoziţia oricui este interesat să afle poveştile din spatele acestor obiecte inedite“, a spus Lucica Pârvan, directorul Muzeului Judeţean de Istorie. Evenimentul va debuta cu un spectacol artistic susţinut în holul mare al teatrului de membrii Asociaţiei „Vis de Artist“, care vor cânta şi vor dansa.

Deliciul publicului vor face şi proiecţiile tematice făcute la parter cu tema „Botoşani - un oraş istoric“, un proiect realizat de ONG-uri în colaborare cu Muzeul Judeţean în scopul promovării culturii şi valorilor locale.

Nostalgicii vremurilor de odinioară, dar şi melomanii îşi pot desfăta auzul cu muzică de cameră interpretată de orchestra „String Quartet“, care va susţine un concert pe perioada evenimentului. „Am participat şi anul trecut la Noaptea Muzeelor şi a fost interesant să mă plimb prin camerele încărcate de cultură la miezul nopţii“, a spus Bianca Ionescu, studentă la Facultatea de Filologie din Iaşi. Anul trecut, peste 500 de persoane au luat parte la Noaptea Muzeelor, în condiţiile în care programul a fost mai scurt cu două ore.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite