Botoşani: Pompierii verifică restaurantele care organizează Revelionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O sută de pompieri vor asigura serviciul de permanenţă de Revelion
O sută de pompieri vor asigura serviciul de permanenţă de Revelion

Toate restaurantele care organizează petreceri de sărbători vor trebui să fie pregătite cu rezerve de apă pentru stingerea unor eventuale incendii şi să aibă stingătoare şi hidranţi funcţionali.

Peste 30 de restaurante unde vor fi organizate mese festive în noaptea de revelion sunt verificate în aceste zile de inspectorii Serviciului de Prevenire a Incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani.

Acţiunea are ca scop preîntâmpinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor.

 Pe timpul controalelor se urmăreşte respectarea condiţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă,  dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor,  starea căilor de acces şi evacuare precum şi existenţa rezervelor de apă pentru incendiu

Pentru ca trecerea de la un an la altul să nu fie umbrită de evenimente nedorite, ISU Botoşani recomandă ca botoşănenii să nu utilizeze artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a dispus pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă măsuri de creştere a operativităţii şi în domeniul intervenţiei în caz de urgenţă prin suplimentarea persoanelor din serviciul operativ. Zilnic vor executa serviciul operativ aproximativ 100 cadre cu 40 autospeciale şi utilaje intervenţie precum şi autoturisme.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite