Botoşani: Pompierii solicitaţi din cinci în cinci ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Populaţia are nevoie de serviciile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani din cinci în cinci ore. O statistică realizată de specialiştii unităţii arată că situaţiile în care populaţia le cere ajutorul sunt din ce în ce mai diverse.

„Botoşănenii au cerut ajutorul pompierilor în luna aprilie, în medie, odată la 5 ore, fie că le-a luat foc casa, că şi-au incendiat din greşeală miriştea de lângă gospodărie, au rămas încuiaţi pe afară, au descoperit muniţie neexplodată în grădină sau au fost victime ale unor accidente rutiere", a spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Nicolae Iorga" Botoşani.

 Numai pe luna aprilie, angajaţii ISU au avut de intervenit în aproape 140 de situaţii de urgenţă.

"De la o lună la alta situaţiile de urgenţă produse la nivelul judeţului Botoşani sunt tot mai diverse. Şase cetăţeni au solicitat sprijin pentru deblocarea uşilor de acces în locuinţe, fie pentru că în interior au rămas copii sau persoane imobilizate la pat, fie că exista pericolul să izbucnească un incendiu din cauza sistemelor de preparare a hranei în funcţiune. Peste 20 de fântâni, a căror apă a fost contaminată din diferite cauze, au fost asanate de pompieri", a mai spus reprezentantul ISU.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite