Botoşani: Pompierii au muncit din plin de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină s-a făcut scrum din cauza unui cablu electric defect
O maşină s-a făcut scrum din cauza unui cablu electric defect

În perioada 24 - 26 decembrie 2010, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină în 17 situaţii de urgenţă.

Maşină incendiată de un cablu electric defect

Ieri dimineaţă, la ora 04.17, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost anunţat că arde un autoturism parcat pe raza localităţii Stânca, oraşul Ştefăneşti. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Ştefăneşti, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea 80 % din maşină, un Opel Omega. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, pompierii au acţionat mai puţin de jumătate de oră. Flăcările au distrus bordul, volanul, compartimentul motor, scaunele şi bancheta din spate, pagubele fiind estimate la 8.400 lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de un cablu electric defect.

 Locuinţă aprinsă de un coş de fum neprotejat

 O familie din localitatea Soroceni (comuna Unţeni) a rămas fără o parte din agoniseala de-o viaţă într-un incendiu care a izbucnit la acoperişul casei şi s-a extins la bunurile dintr-o încăpere. Evenimentul s-a produs în dimineaţa primei zile de Crăciun.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului la ora 09.15.  La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat 9 subofiţeri, timp de aproximativ o oră. Flăcările au distrus cca 50 m.p. din acoperişul casei, un dulap, un pat, un televizor, îmbrăcăminte, pagubele fiind estimate la 5.000 lei.

Pe timpul intervenţiei au fost salvate şi protejate de foc bunurile din celelalte încăperi, valoarea acestora fiind estimată la 30.000 lei. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele din care era construit acoperişul casei.

Intervenţii SMURD

 Echipajele SMURD din cadrul I.S.U. Botoşani au intervenit în 15 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor medical calificat, fie că a fost vorba de victime ale unor accidente rutiere, bolnavi cu diferite afecţiuni medicale sau persoane care au consumat în exces băuturi alcoolice

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite