Botoşani: Poliţist tras pe dreapta după 82 de amenzi false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Toma (28 de ani), angajat la Biroul de Siguranţă Publică, a fost reclamat de un comerciant căruia i-a luat banii şi marfa. Agentul de poliţie a fost dus în faţa judecătorilor după ce a falsificat procese verbale şi chitanţe. Acesta a păstrat banii încasaţi pe amenzi şi diverse bunuri confiscate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani l-au trimis ieri în judecată pe agentul Ionuţ Toma pentru fapte de corupţie. În total, agentul are probate 24 de infracţiuni şi 82 de falsuri.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a agentului de poliţie Toma Ionuţ, din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani, Biroul Siguranţă Publică, pentru săvârşirea a peste 80 de acte infracţiune“, a declarat Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe linga Tribunalul Botoşani.

Mai exact, poliţistul este cercetat pentru luare de mită, delapidare, abuz în serviciu în interesul persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri, fals intelectual şi uz de fals.

Reclamat de un pieţar

Faptele lui Ionuţ Toma au fost sesizate de către un pieţar care a rămas fără marfă şi fără banii din încasări, deşi agentul a promis că îl va sancţiona doar cu avertisment pentru lipsa certificatului de producător.

Întrebat ce s-a întâmplat cu banii confiscaţi, Ionuţ Toma a încercat să dea vina pe colegii săi din piaţă, care i-ar  fi sustras banii. La verificările ulterioare s-a dovedit că agentul modifica procesele verbale şi chitanţele, care rămâneau la cotor.

„În perioada aprilie-iulie 2009 şi-a însuşit diverse sume de bani rezultate în urma unor controale efectuate la agenţii economici, precum şi la persoane fizice privind regimul circulaţiei rutiere, precum şi bunurile care urmau a fi supuse confiscării“, a adăugat Aurel Simion.

Botoşăneanul este angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, Biroul Siguranţă Publică, din 2005.

„În ceea ce priveşte starea şi practica disciplinară, conducerea Inspectoratului nu tolerează astfel de abateri săvârşite de poliţişti sau implicarea acestora în activităţi extraprofesionale nelegale. Faţă de aceştia se aplică dispoziţiile legale în vigoare în ceea ce priveşte angajarea răspunderii şi aplicarea sancţiunilor“, a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite