UPDATE: Ioan Zaboloteanu a fost reţinut pentru 29 de zile după ce a fost prins în flagrant primind mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 500 de lei mită, agentul Ioan Zaboloteanu riscă puşcăria. El a fost reţinut pentru luare de mită iar procurorii l-au prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ora 19.00

Ioan Zaboloteanu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Audierile poliţistului nu au durat mai mult de două ore, iar asupra agentului şef au fost găsite în momentul reţinerii cinci bancnote ale căror serii coincid cu cele din procesul verbal de marcare criminalistică întocmit anterior momentului flagrantului. Avocata poliţistului a precizat că va formula recurs la decizia magistraţilor de a-l aresta preventiv pe Ioan Zaboloteanu.

Ora 12.00

Potrivit anchetatorilor, banii pe care agentul şef  Ioan Zaboloteanu i-a primit drept mită erau marcaţi şi există şi o filmare care îl încriminează.

„Învinuitul Ioan Zaboloteanu, agent şef  principal de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 500 de lei de la un conducător auto oprit în trafic, în timp ce conducea autoturismul proprietate pe strada Pacea, banii fiind remişi învinuitului în schimbul favorului promis de a nu-i reţine în sarcina sa o contravenţie mai gravă, care ar fi atras sancţiunea reşinerii permisului de conducere", a declarat procurorul Mihaela Mihai din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Ioan Zaboloteanu va fi prezentat instanţei de judecată în jurul orelo 15.00.

„Faţă de învinuit urmează să se ia o măsură preventivă mai aspră în funcţie de circumstanţele atenuante, de atitudinea sa, urmează să ne hotărâm asupra atitudinii luate de parchet", a adăugat procurorul Mihaela Mihai.

Dacă va fi găsit vinovat, Ioan Zaboloteanu, va fi demis din funcţie.

„În funcţie de concluziile anchetei, faţă de agentul de Poliţie se vor lua măsurile legale care se impun, mergându-se până la destituirea din Poliţie", a precizat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Ora 10.50

Agentul Ioan Zaboloteanu (52 ani) lucrează de 25 de ani în Poliţie iar anchetatorii cred că nu este cheie de biserică. În perioada 1994-2001 , poliţistul a mai fost sancţionat de şapte ori pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Pentru flagrantul de aseară, procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie l-au filat timp de trei luni.

Ora 10.40.

Agentul cu atribuţii pe circulaţia rutieră de la Biroul de Ordine Publică din cadrul IJP Botoşani şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei după ce a fost prins în flagrant , aseară la ora 21.00, când lua mită. de la un şofer ca să nu îi îi ia permisul de conducere. În această dimineaţă, la ora 10.00 colegii săi l-au adus cu duba la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri. Poliţistul dă acum explicaţii anchetatorilor.

Ora 8.40

Angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică, poliţistul se afla seară în timpul serviciului, în patrulare.

„Inspectoratul Judeţean de Poliţie are informaţii de acest gen de mai mult timp şi au fost sesizate instituţiile abilitate să ancheteze un asemenea caz. În urma pronunţării instanţei, conducerea Inspectoratului va lua la rândul său măsurile ce se impun", a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Vom reveni cu amănunte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite