Botoşani: Poliţia Locală funcţionează doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de la 1 ianuarie Poliţia Comunitară s-a transformat în Poliţie Locală, însă doar în acte.

Proiectul privind înfiinţarea Poliţiei Locale a fost aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local din 30 decembrie 2010.

"Trebuia să aprobăm acel proiect pentru a avea un cadru legal în care să funcţioneze cei de la Poliţia Localaă, pentru că altfel ar fi rămas în aer. Se impune schimbarea echipamentului. Trebuie să vedem ce bastoane şi electroşocuri trebuie achiziţionate. Oricum uniforma se va apropia foarte mult de uniforma Poliţiei mare", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

De la 1 ianuarie , timp de şase luni poliţiştii locali vor fi instruiţi de către specilişti detaşaţi de la Poliţia Municipală, mai puţin cei care vor păzi în continuare obiectivele de interes public.

"Pe o perioadă între şase luni şi un an, Poliţia Municipiului Botoşani va detaşa o serie de specialişti la Politia Locală pentru a ajuta să se obişnuiască cu ceea ce înseamnă atribuţiile unui poliţist, iar instruirea se va face numai în structurile de specialitate ale MAI", a precizat primarul Cătălin Flutur.

În Botoşani va exista un poliţist local la o mie de cetăţeni. Noua Poliţie Locală va prelua şi o parte din disponibilizaţii din Poliţie şi Jandarmerie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite