Botoşani: Policlinica Dentară a fost scoasă la vânzare. Stomatologii îşi pot cumpăra cabinetele medicale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Stomatologii se chinuie de doi ani să cumpere cabinetele
Botoşani: Stomatologii se chinuie de doi ani să cumpere cabinetele

Zilele acestea  vor avea loc negocieri între reprezentanţii dentiştilor şi autorităţile judeţene cu privire la modalitatea de plată. Stomatologii vor fi obligaţi să achite un avans de 15% la cumpărarea cabinetelor.

Clădirea în care funcţionează Policlinica Stomatologică Botoşani se află în administrarea Consiliului Judeţean. După demersuri care durează de doi ani, dentiştii au reuşit să obţină dreptul de a cumpăra spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Preţurile ajung la 350 de euro m.p iar medicii vor trebui să plătească inclusiv pentru sălile de aşteptare şi terenul pe care se află construcţia,, Preţul de achiziţie a unui cabinet stomatologic variază între 16 şi 20 de mii de euro. Mi se par sume rezonabile dar trebuie să vedem care vor fi şi modalităţile de plată,, a declarat dr. Camelia Raicu, medic stomatolog Policlinica Botoşani.

O comisie formată din reprezentanţi ai dentiştilor şi cei ai Consiliului Judeţean vor purta negocieri privind modalitatea de plată şi achiziţie a cabinetelor. Este posibil ca plata să se facă eşalonat, medicii fiind nevoiţi să achite un avans de 15% din sumă.

Doar 12 din cele 17  cabinete sunt scoase la vânzare. Mai exact, spaţiile aflate la parterul şi etajul I al clădirii care aparţin Consiliului Judeţean. Cabinetele de transfuzii aflate la etajul II nu vor fi vândute întrucât aparţin  Institututului Naţional Cantacuzino.

În prezent, spaţiile sunt concesionate de medici care plătesc un euro m.p pe an Consiliului Judeţean.

Detalii aflaţi mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite