Botoşani: Ploile afectează carosabilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţile mari de precipitaţii căzute în ultimele zile în municipiu au început să afecteze şi lucrările de reabilitare a reţelelor de apa şi canal.

Materialul  folosit la acoperirea traseelor conductelor înlocuite nu a rezistat infiltraţiilor, iar porţiunile în care s-a intervenit sunt acum în mare parte surpate.

"Nu ai pe unde să mergi. Dacă vezi că a e baltă mai bine o ocoleşti pentru că de fapt e o groapă de îţi rupi maşina. Peste tot s-a spălat balastul. Dacă înainte se mai putea circula, acum şanţurile sunt prea mari pentru maşini", a declarat Florin Ignătescu, şofer taxi.

Reprezentaţii firmei care execută lucrările pe programul ISPA spun că până la finalizarea completă a investiţiei, astfel de probleme vor mai apare, în special din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Noi intervenim în permanenţă. Cele mai afectate porţiuni sunt pe Calea Naţională unde a fost spălat balastul şi acum trebuie să suplimentăm cantităţile de material estimate iniţial. Vom interveni în fiecare zi pentru a nu crea şi mai mari neplăceri participanţilor la trafic", a declarat Daniel Doctorescu, purtătorul de cuvânt al Hidroconstrucţia.

Lucrările derulate pe programul ISPA totalizează peste 80 de kilometri de conducte de apă şi canalizare înlocuite.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite