Botoşani(UPDATE)Profesorii nu vor semna protocolul umilinţei: Vezi aici scrisoarea deschisă a unui dascăl batjocorit de sistem!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 300 de profesori prezenţi în Aula Colegiului Laurian au susţinut că nu vor accepta oferta autorităţilor locale şi vor continua protestele până îşi vor primi integral salariile. Mâine dimineaţă, sindicaliştii vor afla dacă toţi profesorii refuză să se întoarcă la ore în condiţiile stabilite de autorităţi.

Vezi aici scrisoarea deschisă a unui profesor umilit de stat!

ora 17.00

Protocolul încheiat astăzi şi semnat de reprezentanţii Prefecturii, ai Primăriei Botoşani şi cei ai Direcţiei de Finanţe i-a indignat şi mai mult pe profesori care se simt umiliţi. Mai bine de două ore, sindiliştii şi cei peste 300 de profesori au purtat discuţii aprinse şi au decis că nu vor accepta ultimatuumul dat de autorităţi. „ Oamenii îşi vor toţi bani. Au muncit o lună întreagă nu o săptămână deci nu nu pot accepta  un avans de 500 de lei pentru că nu pot trăi cu aceşti bani. Nu vor semna acest protocol pentru că este umilitor", a declarat Maria Ţiprigan, lider SIP Botoşani.

ora 13.00

Inpectorul general adjunct Daniel Botezatu susţine că primele plângeri au fost depuse la Inspectorul Şcoalr încă de ieri. „ Părinţii vor reluarea cursurilor. Ei înţeleg situaţia profesorilor dar se gândesc la copiii lor care rămân în urmă cu materia. Cei mai afectaţi sunt elevii de clasa a VIII a şi cei din ultimul an de liceu. Dacă protestele vor continua încă o săptămână, va fi greu de recuperat materia" a spus Daniel Botezatu.

Vezi reacţiile profesorilor de la Laurian, postate pe blogul liceului!

Între timp , alte 10 unităţi şcolare au fost închise iar sute de elevi au fost trimişi acasă pentru că profesorii refuză să intre la ore. Acum, în 20 de şcoli din tot judeţul activitatea este blocată. Profesorii sunt decişi să renunţe la proteste abia atunci când îşi vor primi integral salariile pentru luna februarie. Cadrele didactice s-au arătat indignate de oferta făcută ieri de autorităţile locale care le-au cerut să revină la ore pentru 500 de lei. Suma  reprezintă un avans la salariul restant pentru luna februarie urmând ca diferenţa să fie achitată în la începutul lunii aprilie. Cadrele didactice cred că şefii judeţului vor să îi păcălească şi au anunţat că vor picheta sediul trezoreriei Botoşani.

La Inspectoratul Şcolar se verifică legalitatea acestor proteste şi se ia în calcul sancţionarea celor care au blocat activitatea şcolară. Cum cadrele didactice nu vor să renunţe la proteste, o delegaţie de la Inspectoratul Şcolar  a plecat noaptea trecută la Bucureşti pentru a cere ajutorul ministrului educaţiei pentru transferarea banilor necesari acordării salariilor din fondurile pe trimestrul al III lea. la ceastă oră se poartă discuţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite