Botoşani: Pietonalul Unirii săpat şi de angajaţii Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă lucrările de reabilitare a pietonalului, de săptămâna viitoare vor fi schimbate şi ţevile de căldură. O parte din pavelele deja montate vor fi scoase, lucrările vor fi întârziate, iar disconfortul creat cetăţenilor va persista.

Nici bine nu au început lucrările de reabilitare şi modernizare a Pietonalului Unirii şi a Pieţei Revoluţiei, că termenul promis de către constructor a fost prelungit. Ba din cauza unor ţevi subterane sparte, ba din vina unor scăpări ale arhitecţilor, termenul de finalizare anunţat iniţial de constructor pentru 15 mai pare tot mai îndepărtat.


Începând de mâine, pe o porţiune din Pietonalul Unirii nu se va mai putea interveni din cauza unor lucrări care vor fi efectuate pe partea de transport şi distribuţie a agentului termic.


Scot pavelele montate


„Investiţia face parte din proiectul mare de modernizare a sistemului centralizat de energie termică. Reprezentanţii societăţii care va lucra pe Pietonal s-au întâlnit cu expertul nostru tehnic şi discută acum asupra soluţiei tehnice. Probabil că săptămâna viitoare vor începe lucrările“
, a declarat Sergiu Cracană, directorul tehnic al societăţii Modern Calor.


Constructorul care se ocupă de reabilitarea pietonalului se grăbeşte să finalizeze lucrarea pentru ca pe aici să poată trece Turul Ciclist al României care va sosi la Botoşani pe 6 iunie.


„Noi am discutat cu cei de la societatea care reabilitează pietonalul şi am cerut să nu se monteze pavele în zonele unde vom interveni. Este o lucrare care trebuie efectuată, iar termenele respectate. Vor fi şi cazuri unde vom scoate pavelele, dar altfel nu se poate
“, a adăugat Sergiu Cracană.
Singurii care au ştiut de toate lucrările care urmează să fie efectuate la Pietonalul Unirii sunt şefii municipalităţii. Edilii nu i-au informat însă pe constructori pentru ca aceştia să-şi poată planifica în comun lucrările.


„Dacă e vorba de o lucrare amplă, atunci cu siguranţă cei care se ocupă de reabilitarea pitonalului ar fi trebuit să îşi planifice lucrările în aşa fel încât să nu se suprapună cu lucrările Modern Calor. Din câte am aflat este vorba de o traversare a pietonalului în dreptul Bisericii «Sfânta Parascheva». Nu cred că lucrările de reabilitare vor fi afectate“
, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.


În cazul unui alt program de schimbare a conductelor din municipiu, traseele au fost lăsate neasfaltate timp de doi ani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite