Botoşani: Picnic pentru cei cu animale de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Ador organizează mâine o ieşire la iarbă verde cu iubitorii de animale. Acţiunea are drept scop sensibilizarea botoşănenilor pentru a adopta animale fără stăpân.  

Picnicul va avea loc sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 în zona Cornişa. „Vom sta cu toţii la un pahar de suc şi vom oferi sfaturi gratuite prin intermediul medicilor membri ai asociaţiei. Vom  împărţi fluturaşi pro sterilizare, continuându-ne campania de educare a populaţiei şi vom prezenta pentru adopţie căţeluşi frumoşi care nu au încă un stăpân“, a explicat Dana Andrişan, preşedintele Ador Botoşani.

Aceasta spune că nu există niciun risc pentru botoşăneni să ia în casă un câine maidanez, dacă este vaccinat la timp. „Vom prezenta studii prin care s-a dovedit ştiinţific că un copil se dezvoltă psihic mai bine dacă are în preajmă un animal de companie. Sperăm să vină cât mai multă lume“, a precizat Andrişan.

La picnic vor fi prezenţi  trei medici veterinari care vor oferi gratuit consultaţii pentru animalele participanţilor la eveniment. Totodată, vor fi prezentaţi mai mulţi căţeluşi salvaţi de la padocurile Primăriei, care acum sunt oferiţi spre adopţie. Pe deal la Cornişa va avea loc şi un concert de muzică folk susţinut de Zări.

Dacă acţiunea de sâmbătă va avea succes, Asociaţia Ador va organiza sâmbăta viitoare, în Parcul „Mihai Eminescu“, un concurs de frumuseţe canină şi un târg de adopţii pentru câini şi pisici.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite