Botoşani: Piatră din China pe Bulevardul Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona a fost reabilitată în urmă cu un an, dar arată ca după un bombardament deoarece lucrările au fost executate prost. Edilii locali au dat în judecată firma Nova Construct pentru a recupera banii cheltuiţi în 2010. Materialele din China costă 350.000 de lei.

Bulevardul Mihai Eminescu a mai fost reabilitat cu 600.000 de lei, iar lucrările au fost finalizate vara trecută.

Cel mai îndrăzneţ proiect al Primăriei s-a dovedit un eşec total întrucât firma de construcţie, desemnată să facă lucrarea, şi-a bătut joc de banii publici. În prezent, pe stradă, pavele au crăpat şi s-au desprins, iar trotuarele arată ca după bombardament.

„Betonul l-au făcut la colţ de stradă“

„Firma Nova Construct a efectuat lucrări de foartă proastă calitate şi au furat multe materiale. Betonul cred că l-au făcut la colţ de stradă, de aceea nici nu a ţinut mai mult de un an“, a spus Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani.

Primăria a dat în judecată constructorul şi încearcă să recupereze investiţia de 600.000 de lei, bani pe care vrea să-i reinvestească în pavarea Bulevardului Mihai Eminescu. De această dată, Primăria vrea să folosească piatră cubică adusă direct din China. „Şi în România se găseşte piatră cubică, dar am găsit un investitor care ne-o aduce la un preţ bun direct din China pentru 350.000 de lei. Expertizele au arătat că este cea mai bună soluţie pentru pavarea trotuarelor şi a arterei de circulaţie“, a spus Florin Ghiorghiţă, viceprimar  al municipiului Botoşani. Lucrările vor începe după Paşte, când bulevardul va fi din nou închis circulaţiei.

„Iar vom merge printre cărămizi toată vara“

Firma Conrec, cea care a câştigat licitaţia pentru repararea străzilor din municipiu, va face lucrarea. Botoşănenii sunt nemulţumiţi că Primăria cheltuieşte an de an bani cu repararea acestei străzi, care arată jalnic.

„Trebuiau să se asigure că s-a făcut treabă bună de la început. Acum, iar vom merge printre cărămizi toată vara. Decât să cheltuie atâţia bani, mai bine ar da salariile profesorilor care nu au din ce trăi“, a spus Viorica Axinciuc, unul dintre profesorii care au protestat şi miercuri în Piaţa Revoluţiei.

Edilii locali susţin că aceste fonduri sunt strict distribuite pentru lucrări edilitare şi nu pot fi cheltuite cu alte scopuri. Valoarea totală a lucrării este de 450.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite