Botoşani: Piaţa auto, cea mai slabă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile clasează Botoşaniul pe ultimele pozitii, alături de Giurgiu şi Sălaj.

De la începutul anului, la nivelul judeţului Botoşani, dealerii auto nu au reuşit să vândă mai mult de zece autoturisme noi, împreună.  La acelaşi nivel se mai găsesc judeţele Giurgiu şi Sălaj. Pe ultimele trei poziţii se găsesc aceleaşi judeţe şi la nivelul vânzărilor de maşini noi vândute anul trecut. Nicunul nu reuşit să treacă de numărul de 350 de unităţi tranzacţionate.

"Este foarte dificil în această perioadă. Oamenii preferă să stea cu banii la ciorap pentru siguranţă, decât să investească într-un autoturism nou", a declarat Bogdan Martinaş, dealer auto.

Blocajul de pe piaţa auto locală se datorează potrivit dealerilor şi pieţei second hand prin care posesorii de maşini nu mai reuşesc să scape de maşinile vechi.

"Sunt mulţi care îşi doresc o maşină nouă şi care se interesează de diferite modele, însă nu reuşesc să vândă maşinile vechi la un preţ rezonabil şi atunci preferă să mai aştepte", a adăugat Bogdan Martinaş.

Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite