Botoşani: Piaţa Centrală, plină de gunoaie (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţă plină de gunoaie
Piaţă plină de gunoaie

Spaţiile verzi din faţa magazinului Big nu se mai cunosc din cauza mormanelor de gunoaie.

După ce în vară gunoaiele de pe spaţiile verzi au fost ridicate abia după ce conducerea Urban Serv a fost înştiinţată de reprezentanţei mass-media, intrarea în magazinul Big este iar plină de gunoaie. Comercianţii susşin că angajaţii firmei de salubrizare nu au mai ridicat gunoiul de mai bine de o săptămână, iar mirosurile au devenit aproape insupotbile odată cu încălzirea vremii.

"De ştiut să ceară taxe şi să te verifice mereu, ştiu, dar să îţi asigure condiţii pentru o vânzare mai bună nu ştiu. Stau şi se plimbă cu lopata şi mătura în mână toată ziua, dar de muncă nu au auzit", a declarat Vasile Ignat, venit la piaţă cu brazi.

Piaţă plină de gunoaie

Comercinţii din piaţă au declarat că au sesizat instituţia asupra focarului de infecţie dar nimeni nu a făcut nimic.

"Am mers la sediul lor şi i-am rugat să ridice gunoiul, dar ni s-a răspuns să ne facem singuri curăţenie dacă vrem salubrizare.Sunt societate de salubrizare, primesc bani pentru aşa ceva însă nu mişcă un deget", a declarat pieţarul Costel Amarandei.

Firma Urban Serv are contractată şi deszăpezirea municipiului în acest an, însă nici zăpada din piaţa nu a fost înlăturată.

"Am pus noi mâna pe lopeţi şi am dat zăpada pe spaţiile verzi. Nimic, dar nimic nu au făcut. În orice piaţă civilizată, noaptea se face curăţenie, dar la noi nu există civilizaţie", a adăugat Costel Amarandei.

image

Conducerea societăţii Urban Serv, ce are în administrare Piaţa Centrală susşine că spaţiul nu le aprşine şi vina este doar a proprietarilor

"Acolo nu este spaţiul nostru. Noi am intervenit în vară pentru că am vrut noi, dar acolo comercianţii trebuie să îşi facă curăţenie. Este o hotărâre de consiliu local care prevede că orice comerciant trebuie să îşi facă curăţenie în faţa magazinului, până la axul drumului. Urmează să ne cheme să le facem curat şi în curtea de la casă", a declarat directorul Urban Serv, Gheorghe Pricopi.

Până se va găsi un gospodar care să ridice gunoiul zona va rămâne un focar de infecţie.

Piaţă plină de gunoaie

 "Voi trimite Poliţia Comunitară să vedem cine se face vinovat şi să fie sancţionat. Gunoaiele vor fi ridicate, însă acest lucru se repetă şi trebuie să găsim vinovaţii", a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite