Botoşani: Pianist rus în deschiderea stagiunii la Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii vor putea asista la un concert de excepţie condus de dirijorul Mihail Secikin. Invitatul special este Alexei Nabiulin, un pianist talentat din Rusia. 

Stagiunea Filarmonicii de Stat Botoşani se deschide vineri, în cadrul Zilelor „George Enescu“, ediţia a XXXIV-a. Evenimentul debutează sub bagheta dirijorului Mihail Secikin. Invitatul special  al serii este Alexei Nabiulin, unul dintre cei mai buni pianişti ai momentului.

Concert la nouă ani

„Am auzit de Alexei Nabiulin. Se spune că ar fi unul dintre cei mai buni pianişti ai lumii. Chiar mă întrebam când îşi încep stagiunea cei de la Filarmonică“, a spus Raluca Bertican, o tânără care studiază vioara.

Alexei Nabiulin, născut în 1978, a început să studieze pianul de la 5 ani, primul profesor fiind chiar mama lui. Patru ani mai târziu a susţinut primul concert solistic. Pianistul rus a urmat cursurile Şcolii de muzică de pe lângă Conservatorul din Moscova.

Alexei Nabiulin susţine cu regularitate concerte în ţara natală, dar şi în Japonia, SUA, Marea Britanie, Franţa, Italia sau Germania. În cadrul evenimentului îşi va da concursul şi un grup coral bărbătesc pregătit de profesorul Dragoş Boicu.

Un bilet costă 10 lei

Concertul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.30, preţul uni bilet fiind de 10 lei şi de 5 lei pentru elevi şi pensionari. Zilele „George Enescu“ continuă duminică la aceeaşi oră. Invitatul special  va fi violoncelista Mădălina Tudose, artistă ce a susţinut numeroase concerte atât în ţară, cât şi în străinătate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite