Botoşani: Peste 100 de persoane vor părăsi sistemul educaţional în urma disponibilizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia paritara a Inspectoratului Şcolar Botoşani a pus pe masa discuţiei cu sindicatele din învăţământ disponibilizările ce urmează să se producă de la 1 septembrie în sistemul educaţional botoşănean.

Dacă anul trecut s-a făcut la nivelul judeţului o reducere de 366 de norme, fără a fi afectate în mod direct persoane, pentru anul şcolar 2010-2011, acest lucru nu mai este posibil.

Anul acesta vor fi reduse 323 de posturi de la nivelul judeţului, lucre ce înseamnă că aproape 90 de persoane din cadrul personalului nedidactic şi didactic auziliar vor fi disponibilizate (persoane plătite de consiliile locale).

În afară de acestea, urmare a reducerii posturilor, de la Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Pilat" Dorohoi, 19 angajaţi vor fi afectaţi de disponibilizări iar alte şase persoane din aparatul propriu al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

Şi la Casa Corpului Didactic vor fi reduse 2,5 posturi. Diferenţa de peste 200 reprezintă acele posturi care au revenit suplinitorilor iar acum vor rămâne fără catedră. Cum directorii unităţilor de învăţământ vor avea un cuvânt de spus atunci când vine vorba cine pleacă din sistem, conducerea IŞJ a făcut apel către salariaţii din învăţământ pentru a reclama imediat orice formă de abuz în acest sens.

„Mi-aş dori să ajungă printre audienţele inspectorului general toate cazurile de abuz care pot fi înregistrate în această perioadă, în cadrul unităţilor şcolare. Persoanele care se consideră nedreptăţite sunt rugate să semnaleze în timp util acest lucru la IŞJ, înainte de a se opera în cartea de muncă încetarea contractului", a spus inspectorul general şcolar Ada Macovei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite