Botoşani: Peste 100 de copii ţinuţi în frig de zgârcenia părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii căminului de nefamilişti Textila nu beneficiază nici la această oră de încălzire, deşi afară s-au înregistrat şi 0 grade Celsius. Centralele de bloc sunt stricate, iar, locatarii refuză să plătească pentru repararea acestora, deşi centralele se află în administrarea asociaţiei de proprietari şi nu a proprietarului imobilului.

În căminul Textila sunt cazate 104 familii, a căror membri stau în frig zi şi noapte de la începutul acestei toamne. Peste 100 de copii au fost duşi deja la medici cu diferite afecţiuni cauzate de condiţiile improprii în care locuiesc.

"Toţi copii care stau aici fac tratament. Eu acuma vin de la spital şi am luat tratament pentru roşu în gât , îi curge nasul şi ochii. Dacă centrala nu a fost montată de noi, de ce să plătim noi. Noi am pus bani într-una, câte 50 de lei. Nu mai plătim", este opinia chiriaşei Mihaela Melenciuc.

Asociaţia de proprietari nu dispune de fonduri pentru repararea centralei de bloc. Pentru ca locatarii să beneficieze totuşi de căldură, asociaţia de proprietari s-a adresat societatii comerciale Locativa, care este prorpietarul imobilului.

"Centralele au fost montate de către primărie şi au fost luate în administrare de către asociaţia de proprietari. Eu am discutat cu o firmă de specialitate şi încerc să îi ajut pe cheltuiala proprie. Nu intră în atribuţiile noastre să le reparăm noi centralele ci asociaţiei de proprietari, care să defalce mai apoi costurile pe fiecare camera de cămin", a precizat directorul Locativa, Florinel Gornea.

Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite