Botosani: Pescuit la baltă cu 70 de lei pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prohibiţia şi temperaturile scăzute ale apei de până acum i-au privat pe pescarii amatori de capturi demne de poveştile pescăreşti. În acest weekend însă ei se pot relaxa doar pe bălţile private.     

Pasionaţii de pescuit nu au avut ocazia până acum să se bucure de prea multe ieşiri pe baltă. „Până când apa nu trece de 12 grade, peştele mare nu trage. Ce a mers până acum a fost carasul, jos la baltă la Răchiţi, şi crapul pe Prut, dar acolo nu mai ai voie să pescuieşti peste noapte şi acum este şi prohibiţie“, a declarat Radu Cristescu, un pescar împătimit. Vremea caldă din ultima săptămână şi temperaturile ridicate anunţate pentru acest weekend creează premisele pentru un pescuit la crap şi cten, pe luciile de apă amenajate pentru pescuit sportiv.


„La Hăneşti se poate merge pentru 70 de lei pe zi, la Costeşti sau la Brehuieşti pentru 50. Mai sunt locuri, dar se respectă şi la privat prohibiţia. În aceste locuri te poţi lăuda cu nişte capturi impresionante pentru Botoşani“, a adăugat Radu Cristescu. Dacă veţi alege să vă petreceţi timpul liber pe malul bălţii, aşteptând momentul în care varga să dea un semn că veţi scoate din apă peştele mult visat, ar trebui să vă grăbiţi pentru că se anunţă aglomeraţie pe iazurile deschise pescuitului.


„Vânzările din această lună se ridică la acelaşi nivel cu lunile din vara anului trecut. Pescarii au preferat echipamentele pentru crap, pentru refacerea seturilor pe care le au. Cel mai bine au mers nadele şi potenţiatorii de aromă pentru nadă“, a declarat Cristi Dimonciuc, administratorul unui minimagazin de profil. Pescarii care vor pleca către destinaţiile deschise în această perioadă nu trebuie să îşi ia cu ei tot arsenalul pentru că mai mult de trei beţe de persoană nu sunt acceptate. Ei trebuie să aibă şi bani suplimentari în afară de cei pentru taxă pentru că peştele capturat se plăteşte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite