Botoşani: Pavelarea trotuarelor, o imensă bătaie de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce lucrările au început să se mişte, acestea au fost sistate deoarece reprezentanţii Termica şi E.ON Gaz vor să schimbe nişte ţevi care trec pe sub trotuar.

Din luna aprilie, locuitorii din zona Marchian au parte de trotuare sparte, ocupate de materiale de construcţie sau sunt puşi să ocolească spaţiile în care se lucrează, pe stradă, printre autoturisme.

Trotuarele pavelate, sparte pentru alte lucrări
Deşi există o echipă specială pentru acest segment de drum, de două luni nu s-au schimbat decât bordurile, iar timp de o lună lucrările au fost sistate. „S-au oprit lucrările pentru că cei de la E.ON Gaz şi cei de la Termica au realizat că prin toamnă ar trebui să schimbe nişte ţevi din trotuar. S-au căutat soluţii, dar după ce ne-am apucat de treabă au venit şi ne-au anunţat că trotuarele ce urmau să fie pavelate vor fi sparte şi am preferat să sistăm lucrările“, a explicat viceprimarul Cătălin Alexa.


Soluţia celor doi furnizori de utilităţi a fost schimbarea traseelor conductelor de sub trotuare pe spaţiul verde dintre trotuare şi carosabil. „Este bătaie de joc. Când te apuci de o asemenea lucrare, te consulţi cu toţi cei care ar putea să pună în pericol buna derulare a acesteia. Le-a trebuit o lună să-şi dea seama că au ţevi sub trotuar şi încă o lună că să realizeze că pot fi mutate cu jumătate de metru“, a declarat Cristian Colţescu, inginer. Potrivit muncitorilor care lucrează de zor la pavelare, reparaţiile vor fi finalizate în maxim două săptămâni, dacă nu se vor sista iar lucrările.

Se termină la iarnă
Reabilitarea completă a străzii Marchian nu va fi finalizată decât la sfârşitul anului. Se lucrează doar pe trotuarul de pe partea cu Spitalul Judeţean. Celălalt trotuar va intra în reparaţii după ce vor fi finalizate alte lucrări derulate de operatorii de utilităţi.

Lucrări de şapte milioane de lei
Lucrările de pe strada Marchian sunt incluse la capitolul reparaţii străzi şi trotuare, pentru care municipalitatea a alocat în acest an şapte milioane de lei. Bordurile şi pavelele care vor fi puse pe Marchian au fost achiziţionate de firma Conrec, executantul lucrărilor de reparaţii străzi şi trotuare din municipiu, de la Fabrica Nordica din cadrul companiei Calcarul SA Pojorâta. Potrivit municipalităţii, aproape toate trotuarele din municipiu vor fi pavelate în următorii doi ani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite