Botoşani: Patru incendii provocate de neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele a patru botoşăneni din Flămânzi, Cristineşti, Bucecea şi Călăraşi au luat foc în ultimele două zile ca urmare a nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor la exploatarea sistemelor de încălzit, a coşurilor de fum neizolate termic, dar şi a jocului copiilor cu focul.

Pentru stingerea celor patru incendii au acţionat 35 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, cu opt autospeciale cu apă şi spumă, mai mult de cinci ore. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 230.000 lei.  Valoarea pagubelor materiale înregistrate a fost estimată la peste 40.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului izbucnit la locuinţa lui Daniel H., din Bucecea. I.S.U. Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului sâmbătă, 8 ianuarie 2011, puţin după ora 19.00. La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje de intervenţie, printre care şi un echipaj SMURD, şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bucecea.

 Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost pompierii voluntari. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul casei dar şi în interiorul clădirii. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat 18 angajaţi I.S.U. şi 5 pompieri voluntari, mai bine de două ore.

Flăcările au distrus 140 mp din acoperişul casei, 8 uşi din lemn, 12 ferestre şi mobilierul din locuinţă, pagubele fiind estimate la cca. 25.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a stabilit că incendiul a fost generat cel mai probabil de fiica proprietarului în vârstă de 8 ani, care s-a jucat cu chibriturile. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 80.000 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite