Botoşani: Patru incendii în 14 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii botoşăneni au intervenit ieri pentru stingerea a patru incendii, izbucnite în mai puţin de 14 ore, în localităţile Zăiceşti, Pădureni, Cucuteni şi Prisăcani. Pagubele materiale au fost estimate la peste 8.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 lei.

O femeie din satul Zăiceşti, comuna Băluşeni s-a trezit ieri dimineaţă cu casa cuprinsă de flăcări. Speriată că incendiul i-ar putea mistui întreaga avere, femeia a solicitat sprijinul pompierilor. . La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Ardeau o parte din acoperişul casei şi o magazie din lemn. Pompierii au intervenit prompt pentru localizarea şi stingerea incendiului, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de 40.000 lei. Flăcările au distrus cca 20 mp din acoperişul casei şi o parte din magazie, valoarea pagubelor fiind estimată la 3.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat cel mai probabil de un burlan de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din care era construit acoperişul casei.

Câteva ore mai târziu pompierii au intervenit pentru stingere alte două incendii produse de doi copii, de 5 respectiv 10 ani, din satele Pădureni  şi Cucuteni . Unul a aprins vegetaţia uscată de pe 1,5 ha,  iar celălalt depozitul de furaje din gospodăria părintească.

Ultimul incendiu a avut loc la Prisăcani în oraşul Flămânzi. Incendiul a  fost produs la un adăpost de animale de un scurt circuit.Incendiul a fost localizat şi stins în mai puţin de jumătate de oră. Alte aproape două ore s-a intervenit pentru înlăturarea efectelor. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 10.000 lei. Cinci animale, aflate în grajd, nu au putut fi salvate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite