Botoşani: Patronii, notarii şi avocaţii ocupă primele locuri în topul datornicilor la Casa Asigurărilor de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CJAS Botoşani este obligată să ţine la secret numele acestora. Cea mai mare datorie o are un patron din Dorohoi care are de plătit nu mai puţin de 220.000 lei.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a trecut la executarea silită a datornicilor . De la începutul anului au fost emise nu mai puţin de 12 mii de titluri executorii, reuşind să se recupereze 4,2 milioane de lei din datoriile pe care le aveau asiguraţii către fondul de sănătate.  Topul datornicilor la CJAS Botoşani este condus de un om de afaceri din Dorohoi care are de plătit 220.000 de lei. Acesta nu este singurul botoşănean cu datorii atât de mari la fondul asigurărilor de sănătate. Lista datornicilor mai cuprinde avocaţi, notari sau botoşăneni care desfăşoară activităţi independente.

Atenţie! Vezi AICI ultima listă cu persoanele cărora li s-au emis titluri executorii

„Nu vă putem da numele lor pentru că suntem obligaţi să păstrăm confidenţialitatea. Pe mine nu mă interesează cum îl cheamă şi ce funcţie are. În fiecare lună calculatorul îmi scoate lista cu datornici şi se emit somaţii şi titluri executorii. Până acum nu am ajuns să punem sechestru pe bunurile datornicilor dar am avut sute de propriri pe salarii şi conturi. Nimeni nu scapă să nu plătească asigurările. Dacă au datorii atât de mari înseamnă că şi venirturile lor sunt mari şi au de unde să plătească." a declarat Rodica Huţuleac, directorul CJAS Botoşani.

Singurii care au scăpat de plata datorilor sunt asiguraţii care aveau restanţe de până la 10 lei. Potrivit Codului Fiscal aceste datorii vor fi anulate întrucât pentru recuperarera lor s-ar cheltui mai mult decât debitul propriuzis. În această situaţie sunt 2000 de asiguraţi.

Ca sa ajungă cu încasările la zi, CJAS Botoşani mai trebuie să recupereze 760.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite