Botoşani: Parteneriat cu vecinii pentru investiţii private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii judeţelor Botoşani şi Suceava ar putea dezvolta parcuri industriale comune pentru a atrage companiile în zonă. Mihai Ţâbuleac, Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, este reticent la această idee, propusă săptămâna trecută de omologul său sucevean, Gheorghe Flutur. 

Ideea de a dezvolta o zonă industrială comună pentru Botoşani şi Suceava îi aparţine lui Gheorghe Flutur. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava a suţinut public acest proiect la întâlnirea cu membrii Uniunii Industriaşilor din România de săptâmâna trecută.


El a anunţat că intenţionează să îi aducă în această vară în cele două judeţe pe ministrul de Finanţe şi pe cel al Muncii, cărora le va prezenta proiectul.
Axa industrială a nordului


„Am vorbit despre această zonă industrială comună în ideea de a face şi noi cum au făcut cei din Timişoara şi Arad sau Brăila şi Galaţi. Distanţa dintre Botoşani şi Suceava este mică, iar forţă de muncă este suficientă. Am putea dezvolta o axă industrială a nordului Moldovei. Pe această axă avem forţă de muncă, aeroport, cale ferată, două oraşe cu peste 100.000 de locuitori şi, în curând, şi un drum modernizat“, a explicat Gheorghe Flutur. Pentru a realiza toate aceste lucruri este însă nevoie de o strânsă colaborare dintre administraţiile celor două judeţe, dar şi a primarilor comunelor situate între municipiile Botoşani şi Suceava.


„Primarii trebuie să înţeleagă că este spre binele comunităţilor lor să colaboreze prin dezvoltarea unor proiecte de interes comun. Pentru a atrage investiţii, sunt necesare proiecte de modernizare a infrastructurii, de extindere a reţelelor de utilităţi şi, nu în ultimul rând, taxele şi impozitele trebuie să fie reduse pentru investitori“, a adăugat Flutur.


„Botoşănenii n-au avut nimic de câştigat“


Surprinzător, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, nu ştia nimic de intenţiile omologului său din Suceava. Acesta a rămas surprins de propunerile lui Flutur şi crede că mai degrabă vecinii noştri doresc să ne includă într-o regiune administrată de Suceava.


„Este bine aşa cum este. Formula cu Regiunea Suceava a mai fost şi noi, ca botoşăneni, n-am avut de câştigat. Nu demult s-a mai vehiculat ideea ca Botoşaniul să susţină aeroportul din Suceava. Ca vecini, putem susţine alte proiecte de dezvolare regională. Modernizarea drumului Botoşani-Suceava, spre exemplu“, a spus Mihai Ţâbuleac.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite