Botoşani: Parlamentarii lenevesc pe voturile şi banii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici măcar parlamentarii nu sunt mulumiţi de activitatea lor de până acum. Cei nouă deputaţi şi senatori au lipsit cât au vrut de la şedinţele parlamentului şi nu au avut nicio iniţiativă legislativă marcabilă, care să ne ajute cu ceva pe plan local.

Parlamentarii noştri încasează lefuri uriaşe fără să prea stea pe la serviciu şi mai ales ca nimeni  să le ceară socoteală pentru asta. Indemnizaţia lunară  a unui parlamentar este de 4200 lei, la care se adaugă şi alte cheltuieli pe care aleşii le pot face pe cazare, diurnă sau cu birourile parlamentare din teritoriu. În total,  suma cheltuită de stat cu fiecare parlamentar depăşete lunar 10.000 de lei. Asta înseamnă că cei nouă parlamentari de Botoşani au cheltuit de la alegeri şi până acum peste 2,6 milioane de lei. Pantru asta, aleşii noştri ar fi trebui să ne răsplătească cu legi bune care să ne îmbunătăţească nivelul de trai.

Evident, suntem departe de acest ţel, atâta timp cât într-un raport al Institului de Politici Publice, majoritatea parlamentarilor botoşăneni ies în evidenţă, cu absenţe, iniţiative puţine sau cu declaraţii politice care nu ne ajută cu nimic. Senatorul Liviu Câmpanu (UNPR) este parlamentarul cu cea mai slabă prezenţă la vot. El a participat la votarea a doar 22,2% din legile adoptate de Senat. La Camera Deputaţilor campionul absenţelor este Andrei Dolineaschi( PSD) care a votat doar 43% din legi.

Cât despre iniţiativele legislative pe care le-au avut parlamentarii botoşăneni, majoritatea sunt semnate în comun cu alţi colegi din ţară şi niciuna nu are în vedere colegiul unde au canditat. Aleşii poporului sar ca arşi când sunt întrebaţi de activitatea parlamentară şi imediat dau vina pe presă.

Aflaţi din Adevărul de Seară de mâine ce  explicaţii ne-au dat parlamentarii de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite