Botoşani: Parcările private, afacere nouă în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismele au fost lăsate de proprietari în fostele showroom-uri
Autoturismele au fost lăsate de proprietari în fostele showroom-uri

Botoşănenii cu autoturisme scumpe apelează la aceste spaţii pentru că pot găsi la orice oră un loc liber.

În municipiul Botoşani există la ora actuală aproape 7.000 de locuri de parcare pentru cele 26.000 de autoturisme înmatriculate. „Pe lângă cele 6.725 de locuri de parcare administrate de Primărie, mai avem în jur de 1.000 de locuri care nu sunt administrate în vreun fel sau altul de municipalitate şi aici mă refer la parcările de la Casa Cărţii, Modarom, Victoriei, Luceafărul etc. Şi mai sunt 414 locuri de parcare administrate de Hy Speed Recovery“, a declarat primarul Cătălin Flutur.

„Maşinile sunt făcute să circule, nu să stea parcate“

Locurile de parcare sunt insuficiente pentru posesorii de autovehicule, deşi municipalitatea este de altă părere. „Este un studiu făcut şi trebuie să existe un loc de parcare la fiecare maşină. La cele aproape 400 de taxiuri noi trebuie să asigurăm 100 de locuri de parcare. Maşinile sunt făcute să circule, nu să stea parcate. O parte sunt ale studenţilor plecaţi în centrele universitare“, a adăugat Cătălin Flutur.

Dovada că locurile sunt insuficiente o reprezintă parcările private care au apărut în municipiu. Folosite în anii precedenţi drept showroom pentru maşinile second-hand, acestea oferă pază şi chiar servicii de depanare în cazurile în care autoturismele nu pornesc. „Prefer să dau 100 de lei pe lună pentru un loc într-o parcare privată decât să dau 150 de lei pentru un loc concesionat pe care îl găsesc ocupat şi în care de multe ori am găsit maşina zgâriată“, a declarat Marcel Constantin.

Potrivit reprezentanţilor Registrului Auto Român, până la finele anului se va ajunge la 30.000 de autoturisme înmatriculate în municipiu. Primăria are în plan amenajarea a maxim 2.200 de locuri de parcare, dar pentru anul viitor. Noile locuri sunt deja ocupate de posesorii de autoturisme, dar vor fi marcate, reasfaltate şi scoase la licitaţie pentru concesionare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite