Botoşani: Parcări plătite degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată una dintre parcările din cartierul Bucovina
Aşa arată una dintre parcările din cartierul Bucovina

Zeci de locatari din cartierul Bucovina care şi-au concesionat un loc de  parcare de la Primărie nu  au unde să-şi mai ţină maşinle, deşi au plătit pentru acest lucru.

Societatea de termofocare a săpat în parcările concesionate de oameni şanţuri adânci de doi metri pentru a schimba conductele de căldură şi apă caldă. Lucrările vor dura cel puţin două luni, iar oamenii sunt obligaţi în tot acest timp să-şi parcheze maşinile pe unde apucă riscând să fie sancţionaţi de Poliţia Comunitară sau să se trezească chiar cu autovehicuelel ridicate de firma HSR. Pentru concesionarea unui loc de parcare Primăria a încasat 180 de lei pe an.

Pentru că oamenii sunt revoltaţi că au fost lăsaţi fără loc de parcare,  deşi au plătit pentru el, municipalitatea  caută acum soluţii ca să le restituie o parte din bani. „Este într-adevăr o situaţie neplăcută, neconformtabilă aş putea spune. În opinia mea oamenii au dreptate, dar nu am avut de ales pentru că Termica a primit o finanţare de cinci milioane de lei pentru a înlocui reţeaua de termoficare până la sfârşitul anului. Toţi cei care au plătit concesiunea vor trebui să facă o cerere la Primărie şi vor benefica de o compensare. Vom restitui banii pentru perioada în care  parcarea nu a putut fi folosită sau vom încerca să compensăm suma cu datoriile pe care le au acei locatari la bugetul local." a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

 În ce priveşte ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în cartier, viceprimarul Cătălin Alexa spune că nu are ce să facă întrucât există un regulament aprobat de Consiliul Local, care trebuie respectat. Totuşi, el sugerează operatorului care ridică maşinile să aibă în vedere situaţia de faţă şi să fie mai indulgenmt cu riveranii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite