Botoşani: Parada mărţişoarelor pe Pietonalul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Creaţie Botoşani vrea să reamintească obiceiurile şi semnificaţia micilor bijuterii tradiţionale. 35 de artişti populari din Botoşani şi din judeţele învecinate şi-au anunţat prezenţa la prima ediţie a Târgului Mărţişorului, ce se va deschide oficial vineri la Botoşani.

„Anul viitor vrem să îl transformăm într-un Târg Naţional. Vor fi doar mărţişoare meşteşugăreşti. Kitch-urile nu le accept pentru că trebuie să avem ceva original, al nostru“, a precizat Ion Ilie, şeful Centrului de Creaţie Botoşani.

„Vrem să atragem tinerii spre tradiţie“

Reprezentanţii Centrului de Creaţie Botoşani se aşteaptă la cel puţin 5.000 de vizitatori, dornici să cumpere  cadouri pentru cei dragi de la meşteşugarii autohtoni, prezenţi la târg. „Încercăm să atragem în special tinerii către tradiţie, către şezătoare, cenacluri literare şi trupe de teatru, dans şi ce mai organizăm noi“, a adăugat Ion Ilie. Evenimentul, organizat pentru prima dată anul acesta, în municipiu, se va desfăşura în perioada 25 februarie-1 martie şi este deja aşteptat de persoanele trecute de 30 de ani.

„Era şi timpul ca cineva să-i înveţe pe tineri că mărţişorul este un obicei specific românesc.  Brăţara mărţişorului era împletită de Baba Dochia în timp ce păştea oile, iar cele două culori reprezintă iarna şi vara, cele două anotimpuri“, a precizat Ovidiu Gherase, inginer constructor din Botoşani.

Pe lângă meşteşugarii prezenţi la târg, botoşănenii îşi pot achiziţiona mărţişoare şi de la vânzătorii ambulanţi prezenţi la toate colţurile străzilor şi în pieţele din municipiu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite