Botoşani: Pacienţii de la ,, Mavromati,, nu solicită decontarea banilor daţi pe medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bolnavii scot din buzunar bani pentru materiale saniatre dar nu solicită decontarea lor
Botoşani: Bolnavii scot din buzunar bani pentru materiale saniatre dar nu solicită decontarea lor

Bolnavii internaţi în cel mai mare spital din judeţ cheltuie zilnic 50 d elei pe medicamente şi materiale sanitare. Banii ar putea fi decontaţi de Casa Judeţeană a Asigurăilor de Sănătate dacă pacienţii- asiguraţi cer acest lucru.

De mai bine de două săptămâni, sute de botoşăneni internaţi la Spitalul Judeţean ;,Mavromati,, scot bani din buzunar pentru a-şi cumpăra medicamentele şi materialele sanitare necesare. Furnizorii au sistat licrările către spital din cauza datoriilor iar prin farmacia unităţii bate vântul.

Astfel, oaceinţii cheltuie zilnic în medie 50 de lei ca să fie trataţi. Mulţi dintre ei îşi plătesc la zi asigurările medicale şi ar trebui să beneficieze de tratament gratuit.  Deşi legea le permite să-şi ceară banii pe medicamentele şi materialele sanitare aduse de ei în spital pe timpul internării, niciunul din botoşănenii internaţi nu a solicitat să i se deconteze respectivele sume. "Pacienţii trebuie să depună o cerere cu actele justificative la conducerea spitalului respectiv la Casa Asigurărilor de Sănătate şi pot să îşi recupereze banii. Până acum însă, în ultimile trei luni nu a fost nici măcar un pacient nemulţumit de acest aspect în spitalul nostru", a precizat medicul Cornel Enache, managerul Spitalului Judeţean "Mavromati".

Cei mai mulţi bolnavi nu îşi cunosc drepturile iar birocraţia îi face să se lase păgubaşi. Pentru fiecare bolnav tratat, spitalul primeşte 1263 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite