Botoşani: PORTRET/ Mihai Juravlea îşi doboară rivalii ca să ajungă în K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul luptător a participat la o gală dedicată legendarului Bruce Lee şi a reuşit să învingă toţi adversarii de la categoria sa din ţară prin KO. Mihai Juravlea şi-a dorit să practice artele marţiale după ce a văzut filme cu Bruce Lee. A rămas fermecat de mişcările acestuia şi a vrut să devină un luptător de excepţie.

„Eram în clasa a IX-a şi practicam stilul Choy Li Fat. Eram fanatic. Eu am vrut de mic să practic full contact, dar părinţii nu au vrut să mă lase. De mic mă uitam la multe filme, în special cu Bruce Lee. Vroiam să ajung să stăpânesc toate mişcările şi să am puterea lui“, a spus Mihai.

„Se luptă cu aerul“

Deşi ştia toate mişcările din filme pe de rost, la primele antrenamente profesioniste a realizat că una este să te prefaci în faţa oglinzii şi alta este realitatea din sală.

„Nu ştiam garda, eram anemic. Am prins destul de repede mişcările. Antrenamente aveam de trei ori pe săptămână, în rest acasă“, îşi aminteşte luptătorul. Până să ajungă la stilul full contact, Mihai a practicat şi alte sporturi, însă le-a părăsit pentru a se specializa în arte marţiale. 

„Am jucat şi fotbal şi baschet, dar am vrut mereu să practic full contact. Nu vreau alte forme de karate, alea sunt pentru domnişoare. Dacă eşti bărbat, practici full contact. Kata şi celelalte sunt pentru cei care dau doar din gură. Le este frică de bătaie. Ei se luptă cu aerul“, crede Mihai. La Oţelu Roşu, când s-a desfăşurat prima ediţie a competiţiei de arte marţiale full contact, Jeet Kune Do Open Challenge, organizată de Federaţia Română de Jeet Kune Do, în memoria lui Bruce Lee.

Aur prin KO

La categoria 75 de kilograme, destinată seniorilor, Mihai Juravlea a obţinut medalia de aur, câştigând toate meciurile prin KO în prima repriză. În finală s-a impus tot prin KO în faţa unui sportiv din Oţelu Roşu.„Acum şi părinţii mei sunt bucuroşi şi mândri de mine. La ultima competiţie am avut adversari cu foarte mare experienţă“, mărturiseşte luptătorul. Mihai spune că nu se desparte de stilul full contact nici când merge la serviciu.

„Job-ul meu este de pază şi protecţie. Sunt pe intervenţii, dar nu am avut până acum probleme în asemenea mod încât să folosesc tehnica deprinsă la antrenamente“, a declarat Mihai Juravlea.

Luptătorul este hotărât să practice full contact cât timp îi va permite vârsta, după care să se apuce de antrenorat. Este nemulţumit că stilurile de full contact nu sunt promovate ca şi celelalte stiluri de arte marţiale, însă speră ca acest lucru să se schimbe în viitor.

Profil
Născut
: 7 noiembrie 1989, Botoşani.
Studii: Şcoala de Arte şi Meserii, din Botoşani.
Familie: Este necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Ţi-e frică de accidentări?
Da. Este un aspect care te ţine departe de sală. Acum am destulă experienţă şi reuşesc să mă feresc de ele sau ştiu cum să diminuez efectul lor pentru a nu întrerupe antrenamentele.
Visezi la o gală K1?
Acuma, da. Până să particip la competiţiile din ultimul an nu am reuşit să îmi dau seama de valoarea mea. Întâlnind adversari cu experienţă am reuşit să mă autoevaluez şi aş dori să lupt şi în K1, să văd unde stau.
Forţa te ajută în meseria de bodyguard?
Eşti mult mai sigur pe tine când stăpâneşti un stil de luptă. La fiecare intervenţie am reuşit să aplanez conflictele fără să mă folosesc de full contact.

Ce-i place
Calculatorul. Fiecare secundă din timpul său liber este petrecută în faţa monitorului. Fie că este vorba de jocuri, filme sau internet, tânărul nu lasă din mână tastatura şi mouse-ul decât atunci când este nevoit să plece la antrenament sau la muncă.

Ce nu-i place
Să ia bătaie. Potrivit luptătorului, acesta este şi motivul pentru care a câştigat toate înfruntările din cariera sa de sportiv. Atât la antrenamente, cât şi la competiţii Mihai este neînvins şi speră să îşi menţină palmaresul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite