Botoşani: PORTRET/ Mihai Fegher: „Am ales dansul pentru că este un sport graţios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul a depăşit nivelul la care se practică dansul sportiv în Botoşani şi face naveta la Suceava pentru a se antrena. Dansează de la nouă ani şi mărturiseşte că a ales acest sport pentru că nu are parte de contact fizic şi violenţă.

Mihai Fegher povesteşte că prietenii care la început îl luau în râs, spunând că dansul este o ocupaţie pentru fete, sunt acum invidioşi pe rezultatele lui.

„Mi-a plăcut dansul pentru că nu este violent, este graţios, frumos. Indiferent de ce spun ceilalţi sportivi obişnuiţi să tragă la sală pentru o musculatură cât mai mare, la dans te dezvolţi armonios“, a precizat elevul.

A început dansul sportiv propiu zis la Bacău, unde la o preselecţie a fost ales să fie antrenat de Sergiu Tihon, din Republica Moldova.

Antrenamente intense

„După câteva cursuri, am fost la un fel de cantonament la Bacău la un renumit profesor de dans şi el a zis că ar trebui să fac pereche cu actuala mea colegă şi a ţinut să ne antreneze. Era cu totul altceva, înainte făcusem doar dansuri de societate şi abia atunci am început să fac dans sportiv“, a declarat Mihai.

La prima competiţie la care a participat a ocupat locul patru, deşi nu avea un an de când se antrena, iar la a doua a urcat pe ultima poziţie a podiumului la clasa H, hobby.

„Am avut emoţi mari la prima competiţie, dar le-am depăşit. Dacă dansezi din plăcere, totul vine de la sine, regia învăţată la antrenamente vine de la sine şi nu mai trebuie să te gândeşti de fiecare dată ce pas urmează“, a precizat Mihai. În trei ani de antrenamente, Mihai şi partenera sa au urcat trei clase în ierarhia naţională.

Băiatul nu vrea să renunţe la dans chiar dacă este nevoit să facă naveta la Suceava pentru a se antrena pentru că în Botoşani dansul sportiv se practică numai la nivel de iniţiere. „Noi vrem să câştigăm competiţii şi de aceea ne antrenăm mereu pentru a câştiga din handicapul pe care îl avem faţă de cei care s-au apucat de mici de acest sport“, a încheiat Mihai.

Profil
Născut:
16 martie 1998, la Botoşani.
Studii: Elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“.
Familie: Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Vei continua cu dansul şi când vei fi mare?
Da. Vreau să deschid un club în Botoşani pentru ca cei care vor o carieră în acest sport să nu fie nevoiţi să facă naveta ca mine.
Mai practici şi alte sporturi?
Ca orice băiat, mai joc un fotbal, un tenis de masă, nu mă dau înapoi de la niciun sport, dar preferatul meu este dansul şi nu vreau să renunţ niciodată la el.
Ai un idol în dansul sportiv?
Deocamdată antrenorul meu, care face tot posibilul să ne antreneze, chiar dacă şi el este nevoit să facă naveta de la el din ţară la Suceava. Îmi plac oamenii care fac sacrificii pentru a obţine ceea ce doresc.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite