Botoşani: PORTRET/ Forin Zaharia Mucuţă: „Marşul este şi o probă mintală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A reuşit să devină campion balcanic la 10 kilomeri marş, iar acum se pregăteşte pentru campetiţiile europene. Florin Mucuţă a fost descoperit de antrenorii Liceului cu Program Sportiv în clasa a IV-a la o preselecţie.

Împins de la spate şi de profesoara de sport care i-a văzut calităţile native pentru atletism, Florin s-a transferat la LPS şi aşa a început cariera de atlet.

„La început a fost greu. După un an de antrenamente, ţin minte că am avut primul concurs şi am ieşit pe locul II. Am fost vicecampion de sală la copii“, îşi aminteşte atletul.

În 2008 a câştigat titlul de campion balcanic. „Am ieşit campion balcanic la 10 kilometri marş. Atunci am avut cele mai bune rezultate de când sunt legitimat“, spune sportivul.

Este pedagog, dar urmează şi cursurile facultăţii

După terminarea liceului, Florin Mucuţă a fost încadrat pe un post de pedagog la Liceul cu Program Sportiv, iar timpul pentru antrenamente s-a diminuat substanţial. Dimineaţa este la antrenamente pe Stadionul Municipal, în restul zilei la şcoală, iar în weekend la facultate.

„Dacă îţi doreşti să faci sport de performanţă, faci în orice condiţii. Trebuie să ai un pic de voinţă“, consideră atletul.

Până la sfârşitul carierei, Florin Mucuţă speră să ajungă să reprezinte România la concursurile internaţionale, unde poate concura cu cei mai buni atleţi din lume. „Titlul naţional te califică automat la europene dacă scoţi şi timpii impuşi, însă depinde şi de oficialii de la Federaţie. Anul trecut m-au trecut pe Balcaniadă“, afirmă Florin.

Chiar dacă participă şi la alte ramuri ale atletismului, Florin Mucuţă este specializat în marş şi nu vrea să aleagă altă probă. „Marşul este şi o probă mintală“, spune sportivul.

Profil

Născut: 23 martie1989, Botoşani.
Studii: Student în anul III la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi.
Familie: Mai are cinci fraţi.

Întrebări şi răspunsuri
Nu ai fost atras şi de alte ramuri sportive?
De mic mi-a plăcut să alerg. Nu zic că nu aş avea îndemânare şi la alte sporturi. Am jucat şi tenis de camp, dar atletismul este preferatul meu.
Dacă nu ar fi sportul, ce ai face?
Nu mă văd făcând altceva. Când nu am să mai pot să alerg vreau să antrenez şi să lucrez cât mai mult cu copiii.
Îşi este frică de accidentări?
Nu îmi este frică. Am avut. Mi-am scrântit glezna cu două săptămâni înainte de naţionale, dar am tras de mine şi am luat titlul. Am avut şi operaţii şi arsuri, dar nu m-am lăsat şi am continuat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite