Botoşani: PORTRET/ Cezara Melniciuc: „Aş vrea să am rivali în dans şi la Botoşani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezara Melniciuc
Cezara Melniciuc

Practică gimnastica de la trei ani, însă dansul sportiv este adevărata ei pasiune. Pentru a face şi performanţă, face naveta la Suceava, la clubul antrenorului său.

A început să practice gimnastica de când avea trei ani. La cursul opţional de la grădiniţă, Cezara făcea exerciţii de gimnastică, însă îşi dorea ca acest lucru să se întâmple pe fundal muzical. După ce a terminat grădiniţa, nu a abandonat dansul. În clasa întâi a început să practice dansul modern pentru ca un an mai târziu să înceapă să frecventeze cursurile unui club de dans sportiv.

Se întrec cu sportivi mai în vârstă

„Mi-a plăcut foarte mult dansul. Mi-am rugat părinţii să mă înscrie la cursuri. La început m-am dus la doamna Andreea Trufaşu. Le arătam mereu părinţilor schemele noi învăţate. Dansam tot timpul prin casă“, povesteşte Cezara. A avut mereu sprijinul părinţilor, care au făcut tot posibilul pentru a o ajuta
să-şi dezvolte pasiunea.

„Primul antrenor pe care l-am avut era din Chişinău. Se numea Dorin Mârnea şi făcea naveta pentru a ne pregăti. Au mai fost şi alţi antrenori la prima preselecţie, care a avut loc la Bacău, însă el ne-a ales pe noi. A dorit să ne înveţe tainele dansului“, îşi aminteşte ea.

La preselecţia de la Bacău a fost găsit şi partenerul pe care îl are în prezent Cezara. „Nu îl cunoşteam pe Alexandru. Domnul instructor a zis că trebuie să dansăm împreună pentru că ne potrivim. Şi de atunci numai cu el dansez“, a precizat Cezara. Deşi la început cei doi mici dansatori nu se prea înţelegeau, acum fac pereche şi la concursurile de dans modern au reuşit să urce câte o clasă în fiecare an. De altfel, acum se întrec cu sportivi mai în vârstă, mai experimentaţi.

Naveta la Suceava

„Aş vrea să învăţăm la aceeaşi şcoală, dar suntem la şcoli diferite şi doar în timpul liber reuşim să ne vedem să exersăm. De trei ori pe săptămână avem antrenamente, iar sâmbăta avem o oră în particular. În timpul liber, suntem mereu împreună“, povesteşte dansatoarea.

Acum se pregăteşte la Suceava cu un alt antrenor din Republica Moldova, Sergiu Tihon. „E greu să facem naveta la Suceava, dar ne-am obişnuit în ultimii doi ani. Antrenorul nostru a deschis un nou club acolo. Am reuşit să avem rezultate mult mai bune să avansăm şi la clasa la care participăm“, a declarat Cezara.

Pe locul patru

Cezara şi partenerul său au reuşit să se claseze la fiecare competiţie în primele cinci locuri, iar acum cei doi concurează la clasa E şi speră ca anul viitor să mai urce o poziţie la categoriile de dans sportiv.

„La prima competiţie am avut emoţii foarte mari. Nimeni nu ne-a spus ce şi cum trebuie să facem, dar ne-am descurcat noi până la urmă şi ne-am clasat pe poziţia a patra“, îşi aminteşte Cezara Melniciuc. Şi-ar dori să aibă în Botoşani un cuplu de dansatori de acelaşi calibru pentru a se putea întrece înainte de competiţiile oficiale, însă nu au rivali de vârsta lor.

profil
Născută
: 10 aprilie 1999, Botoşani.
Studii: Este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Nr. 17.
Familie: Este singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Ce profesie îţi doreşti să ai?
Vreau să devin profesoară de matematică. Îmi place mult şi dansul, însă aş dori să predau matematica la copii mici, să îi fac să înţeleagă rolul matematicii în viaţă.
Care sunt planurile tale pentru viitor?
Aş dori s ă ajung pe cele mai înalte culmi ale dansului, să apar şi eu la competiţiile televizate de Eurosport. Ar fi cea mai fericită realizare pentru mine pe plan sportiv.
Ce părere au prietenii despre pasiunea ta?
Toţi mă încurajează şi mă apreciază pentru efortul meu. De multe ori am lipsit de la petreceri sau serbările de clasă pentru că eram la antrenamente, însă iubesc dansul.

Ce-i place
Telefonul este unul dintre gadget-urile ei preferate. Cezara nu vorbeşte mult timp la telefonul mobil, însă navighează pe internet atunci când nu este acasă şi ţine legătura cu prietenii şi colegii prin intermediul site-urilor de socializare.

Ce nu-i place
Pentru tânăra dansatoare, biologia este singura materie pe care nu o înghite la şcoală. Nici profesoara de biologie nu este agreată de tânăra dansatoare şi nici nu a reuşit să insufle tinerei eleve pasiunea pentru această disciplină.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite