Ovidiu Huminiuc prezintă bucureştenilor moda Operetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Huminiuc
Ovidiu Huminiuc

Creator de modă, prezentator TV şi manager de proiect la Operetă, Ovidiu Huminiuc organizează, de ziua Teatrului „Ion Dacian“, o expoziţie cu costume de scenă.

Adoptat de Bucureşti, botoşăneanul a trăit o copilărie ca a lui Nică, personajul lui Ion Creangă. „La năzbâtii şi obrăznicii am semănat mult cu Nică. Escaladam toate gardurile şi copacii de la ţară, când mergeam la bunici“, instoriseşte tânărul. A moştenit pasiunea pentru design de la părinţi, ambii au lucrat în industria de confecţii. Studiază dansul şi la 14 ani îşi creează primul costum de scenă.

A ajuns în Capitală odată cu admiterea la facultate. Ovidiu s-a pregătit în domeniul economic, dar şi-a dat seama că nu îl reprezintă şi a vrut să încerce la Arte, având talent la design. „Mi-a fost frică să urmez Artele, aşa că m-am orientat către Drept, pe care l-am absolvit“, povesteşte Ovidiu.

În facultate, tânărul student nu a stat degeaba şi a devenit repede întreprinzător. Şi-a deschis un atelier de modă, în care de-a lungul timpului au intrat personalităţi şi vedete din România. „Am semnat hainele Annei Marie Paraschivescu, în TVR, şi am lucrat cu buna mea prietenă, actriţa Eugenia Şerban“, mărturiseşte Ovidiu Huminiuc. A prezentat mai multe emisiuni la Euforia TV şi a participat la festivaluri de modă cu mai multe colecţii.
 
Stilul Operetei îi vine mănuşă

Tânărul designer adoră stilul burlesc în vestimentaţie. „M-a atras conceptul bourgeois-boem, cu accente pe frumuseţea naturală a femeii. Întotdeauna am considerat că punctul forte al unei femei îl reprezintă sânii“, este punctul de vedere al lui Ovidiu. Astfel, înclinaţia către partea strălucitoare a vieţii l-a apropiat de operetă. Ovidiu Huminiuc a ajuns în Teatrul de Operetă ca manager de proiect, după ce s-a alăturat proiectului ScenArt prin care instituţia culturală sprijină artele spectacolului în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano.

Magazia prăfuită şi întunecată de la Operetă este înţesată de peste 5.000 de costume de scenă. Cele mai vechi sunt de acum 25 de ani. Costum de husar, rochii de regină şi măşti de carnaval, toate au strălucit pe scenă preţ de câteva stagiuni. Acum sunt scoase la lumină de echipa lui Ovidiu Huminiuc pentru aniversarea teatrului.

„Ce este impresionant la aceste costume, este faptul că au fost concepute manual şi acest lucru nu o să-l mai vedem la hainele de scenă de acum“, spune managerul. O pelerină de rege, purtată de Alfredo Pascu şi de Dorin Teodorescu, rochii îmbrăcate de Cleopatra Melidoneanu şi Eugenia Mirescu sau un costum de ofiţer ce a aparţinut marelui Ion Dacian, sunt câteva din piesele de valoare ale expoziţiei „Opereta – 60 de ani“, care se va deschide joi.

Întrebări şi răspunsuri

Ce fel de materiale se folosesc acum pentru ţinutele actorilor?

Opereta este caracterizată prin glamour. Acum folosim pietre swarowski şi tot felul de aplicaţii strălucitoare. De exemplu, pentru „Liliacul“ s-a folosit tafta, voal, dantelă, mătase. Penele sunt nelipsite în designul vestimentar. Cele mai multe costume se lucrează aici, în teatru. Ţiganii din „Voievodul ţiganilor“ sunt îmbrăcaţi în togi maro, o viziune originală.

În ce spectacol ai fost implicat direct?

La „Văduva Veselă“ am lucrat la partea de producţie.
 
Cine se îmbracă cel mai bine dintre vedetele noastre?

Mihaela Rădulescu.

Ce-i place

Îi plac astrologia, ezoterismul, numerologia. Din 2000 locuieşte în Bucureşti şi simte că oraşul îi oferă libertate.

Ce nu-i place

Nu-i place falsa valoare, ipocrizia, gratuitatea linguşirii unei persoane. „Nu-mi plac agramaţii care se cred deştepţi!“, spune Ovidiu.

Profil
Născut. 12 noiembrie 1979, la Botoşani
Studii. Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti
Familie. Este divorţat

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite