Botoşani: Orfanul bătut a dormit peste noapte în scara unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Asaftei, adolescentul de 17 ani care a reclamat că a fost băutut de directorul Centrului de plasament „Prietenia" a fost astăzi din nou audiat la Poliţia. Tânărul reclamnă că a fost alungat din Centrul de plasament şi a fost nevoit să doarmă în scara unui bloc.

Ionuţ Asaftei susţine că după ce l-a reclamat pe Andy Murariu, directorul Centrului de plasament "Prietenia" care l-ar fi lovit cu pumnul în ochi, acesta i-a interzis să mai intre în vreo casă de copii. „ Pur şi simplu m-a alungat. M-a scos afară şi mi-a spus că nu mai am ce căuta în Centrul de plasament. Prima seară am dormit într-o scară de bloc, iar ieri noapte am intrat în centru cu ajutat de nişte prieteni." a declarat de pe holurile Poliţiei Ionuţ Asaftei.

Tânărul a  fost astăzi chemat din nou la Poliţie pentru a fi audiat. Între timp a apărut şi o înregistrare audio, făcută cu ajutorul unui telefon mobil de unul din copiii internaţi la Centrul de plasament unde a avut loc incidentul. În respectiva înregistrare se aude un sunet care este asemănător cu al unei lovituri, urmată apoi de plânsete. Cum înregistrarea putea fi trucată, nu a putut fi luată în considerare ca probă.

Liviu Rădăşanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani spune că Ionuţ Asaftei este un infractor şi că tânărul nici nu avea ce căuta în municipiul Botoşani, el fiind internat într-o şcoală specială din Dorohoi. „ Nimeni nu l-a alungat din Centrul de plasament. Băiatul ăsta are comise o grămadă de infracţiuni şi era internat 24 din 24 de ore la Şcoala specială din Dorohoi. El nu avea voie să părăsească această unitate, aşa că nu avea ce căuta la Botoşani. Poliţia va stabili cine este vinovat pentru că se efectuează o anchetă." a spus Liviu Rădăşanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite