Botoşani: Ordonanţă de urgenţă pregătită pentru plata salariilor profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Cătălin Flutur susţine că probelema salariilor profesorilor din Botoşani şi Suceava este aproape rezolvată. Pentru a face plata salariilor restante, Guvernul a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă care va fi trimis spre avizare astăzi la Consiliul Economic şi Social.

După 11 zile de proteste ale dascălilor din Botoşani şi Suceava , autorităţile vin în sfârşit cu o soluţie concretă de rezolvare a problemei din învăţământ. Potrivit primarului Cătălin Flutur, Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care va transfera în bugetul şcolilor sumele necesare pentru plata salariilor restante.

Botoşani: Profesorii cer demisia şefei Inspectoratului Şcolar (FOTOGALERIE)

" Am întrebat la Bucureşti care mai este situaţia şi mi-au spus că au găsit o soluţie pentru rezolvarea problemei de la Botoşani şi Suceava. Mai exact, ieri s-a propus în Guvern o ordonanţă de urgenţă pentru a crea un cadru legal prin care vor fi transferaţi banii pentru plata salariilor restante. Ordonodanţa va trebui să primească şi avizul  Consiliul Economic şi Social pentru a putea fi adoptat.  Pe lângă plata salariilor restante, ordonanţa prevede şi rezolvarea problemelor salariilor până la sfârşitul anului, printr-o grilă unică. " a spus primarul Cătălin Flutur. Primarul Flutur a fost rezervat să anunţe o zi în care dascălii îşi vor primi lefurile de pe lunile februarie şi martie. El a spus doar că nu va dura mult şi profesorii îşi vor primi salariile.

Botoşani: A două săptămână de grevă în învăţământ începe cu un miting

Botoşani: 22 de şcoli rămân închise. Vezi care sunt acestea!

Liderii de sindicat sunt însă neîncrezători în promisiunile autorităţilor şi sunt decise să continue protestele. „Eu ştiu că ministrul Funeriu s-a opus continuu ca dascălii să-şi primească banii şi s-a opus să transfere pe primul trimestru sumele necesare. Refuz să cred că problema este ca şi rezolvată pentru căî ne-au minţit tot timpul cu promisiuni",  a spus Maria Ţiprigan, liderul SIP. Dascălii au programat şi pentru astăzi la ora 12.00 un miting de protest în faţa Prefecturii. În Botoşani, 25 de unităţi şcolare sunt închise.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite