Botoşani: Orbii din acte, pasaţi între instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din comisia care evaluează cele 500 de dosare ale şoferilor orbi fac parte chiar oftalmologii suspectaţi că le-ar fi eliberat adeverinţele medicale false.  

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani acuză angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor că ar fi acceptat la concurs candidaţi cu fişe medicale ilegale.

Angajaţii DSP susţin că documentele au fost eliberate de medici suceveni „cu ochii închişi“ chiar şi persoanelor cu handicap, care ulterior au devenit şoferi. „În situaţia în care nu trece pe la medicul de familie, antecedentele nu sunt cunoscute şi atunci el poate scăpa foarte uşor cu un examen sumar“, a precizat Gheorghe Apetroaie, directorul DSP.

„DSP-ul nu cunoaşte legea“

Potrivit reprezentaţilor Serviciului de Permise, aceste acuzaţii au ca scop doar refacerea imaginii medicilor acuzaţi că ar fi eliberat adeverinţe medicale false. „Cred că este o necunoaştere totală a legii a celor de la Direcţia de Sănătate Publică. Fişa medicală se face de solicitant la orice unitate medicală autorizată de Ministerul Sănătăţii din întreaga ţară“, a declarat Dănuţ Ciubotaru, şeful serviciului.

DSP nu a finalizat încă evaluarea celor aproape 500 de persoane care deţin permis de conducere, deşi teoretic suferă de afecţiuni grave. Din comisia formată în urma unui ordin al Prefecturii fac parte exact medicii oftalmologi suspectaţi că ar fi eliberat adeverinţe medicale persoanelor cu handicap ca să devină şoferi.

Prefectul Cristian Roman îi acuză pe şefii instituţiei de necolaborare şi neimplicare în reforma din sistemul social. „Somez conducerea DSP să ia în serios aceste atribuţii şi să colaboreze la reformă“, a declarat Roman. Pentru a verifica neregulile, la Botoşani este aşteptată şi o comisie ministerială.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite