Botoşani: Oraşul se extinde pe terenurile armatei române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin Hotărâre de Guvern, muncipalitatea va primi 90 de hectare de la Ministerul Apărării Naţionale. Terenul era folosit de  două unităţi militare iar transferul de prorietate va fi făcut până în vară.

Este vorba de două  terenuri în suprafaţă totală de 90 de hectare pentru care autorităţile locale au făcut nenumărate demersuri pentru a le prelua de la Ministerul Apărării Naţionale.  Terenurile erau folosite pentru pregătirea militară a soldaţilor din  două unităţi din Botoşani care însă au fost aproape desfiinţate în urma restructurărilor care au avut loc în armată.

Din 2006 autorităţile locale  încercat să-i convingă pe şefii armatei să renunţe la respectivele terenuri în favoarea  municipiului Botoşani care se confruntă cu o criză acută de terenuri. "Există o hotărâre a Consiliul Suprem de Aparare al Ţării care este dată la jumatatea anului 2007 care impunea nişte condiţii pentru transfer. Aceste condiţii au fost îndeplinite de municipalitate şi urmează  să fie promovată o Hotarare de Guvern pentru trasferarea efectivă a celor două bucăţi de teren, de pe Şoseaua Iaşului şi de pe Sucevei" a spus  Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Pe terenul primit de la armată municipalitatea intenţionează să construiască  locuinţe ANL. O parte din teren va fi cedat însă şi pentru  consturirea unor sedii de instituţii, precum Vama şi Registrul Auto Român, care în prezent ocupă spaţii închiriate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite