Botoşani: Oraşul se extinde pe terenurile Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata a cedat municipiului Botoşani peste 90 de hectare de teren. Pe terenrule care au aparţinut Garnizoanei Botoşani municipalitatea vrea să construiască blocuri ANL, şi sediile unor instituţii de stat

Cele peste 90 de hectare de teren au fost atribuite domeniului public al municipiului Botoşani prin hotărâre de Guvern. Terenurile, precum şi o parte dintr-un imobil, au aparţinut  Ministerului Apărării Naţionale, aici funţionând până în urmă cu câţiva ani un poligon militar folosit de unităţile Garnizoanei Botoşani.

Terenurile preluate de la Armată sunt la marginea oraşului, cele mai multe aflându-se în spatele UM. 01189. Din păcate doar şase hactare sunt construibile, restul de teren fiind în pantă ori prea mlăştinos pentru a se putea construi ceva. „Oricum este bine şi atât pentru că oraşul nu mai are unde să se extindă.  Nici cele şase hectare nu sunt compacte.  Terenul construibil este împărţit în patru parcele. „ a spus primarul Cătălin Flutur. Restul terenului primit de la Armată nu poate fi folosit decât ca păşune pentru animale.  

Primăria vrea să exploateze la maxim terenurile obţinute pe gratis de la Armată. În următorii cinci ani, în zonă, vor fi construite blocuri ANL  şi sediile unor instituţii publice cum ar fi Vama Botoşani, Registrul Auto Român sau Autoritatea Rutieră Română. „ Nu avem un calcul estimativ ca să spun acum căte blocuri se pot construi acolo. Vom construi ANL-uri în măsura în care vom reuşi să vindem actualele locuinţe ANL. Nu este normal să stai toată viaţa în casa statului plătind o chirie lunară de o sută de lei."  a spus primarul oraşului.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite