Botoşani: (UPDATE) O factură neachitată de aproape 2 milioane de lei ne-a lăsat fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa Grup este datoare la E.ON Moldova cu aproape 2 milioane de lei, motiv pentru care, ieri, furnizorul de energie electrică a oprit curentul singurei societăţii care alimentează Botoşaniul cu apă. Apa Grup nu îşi permite să plătească datoria pentru că la rândul ei are de recuperat sume colosale de Termica şi spitale. De suferit, din acest război al facturilor, au cetăţenii

ORA14.00:

E.ON Moldova a oprit curentul la mai multe staţii de tratare şi pompare a apei pentru că furnizorul de apă nu şi-a achitat o datorie de circa 1,8 milioane lei. De joi seară cetăţenii din zonele Botoşani, Bucecea, Dorohoi dar şi alte localităţi au simţit această măsură pe propria piele prin presiunea scăzută a apei sau chiar lipsa acesteia. Problema persistă  şi astăzi în unele cartiere.

„Sperăm ca pănă diseară să aibă toată lumea apă. Noi am găsit o soluţie şi sperăm să fie una provizorie pentru că avem de plătit costuri foarte mari. Cei de la E.ON ne-au întrerupt apa motivând că au şi ei legile lor dar noi nu avem de unde să le plătim datoria pentru că nici noi nu am recuperat de la Termica cele cinci milioane de lei plus că mai avem şi de la spitale de recuperat" a spus Maricel Georgescu, directorul SC Apa Grup Botoşani.

Achiziţionarea a două motogeneratoare pentru alimentarea cu energie electrică a staţiilor de tratare  şi pomparea a apei, la staţia de pompare Leorda şi la staţia de tratare de la Cătămărăşti este soluţia provizorie găsită de conducerea Apa Grup. Din păcate, o astfel de soluţie va costa furnizorul de apă circa 230.000 de lei pe lună.

Situaţia a fost adusă astăzi dimineaţa şi la cunoştinţa prefectului care a început să facă demersuri la Bucureşti  motivând că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat.

ASEARĂ:

Surse din cadrul SC Apa Grup au confirmat că furnizorul de apă a fost debranşat de la reţeaua de curent electric din cauza facturilor neachitate către Eon Moldova. Mai mult, este posibil ca municipiile Botoşani şi Dorohoi să rămână în orele următoare fără apă la robinete.

Dealtfel, SC Apa Grup a remis în urmă cu puţin timp  un comunicat de presă din care reiese că în municipiile Botoşani şi Dorohoi vor fi probleme în alimentarea cu apă.

COMUNICAT DE PRESĂ „S.C. APA GRUP":

 „Din cauza unor probleme în alimentarea cu energie electrică, apărute la Staţia de Pompare de la Bucecea, apa captată din acumularea de pe Siret nu poate fi trimisă către rezervoarele de înmagazinare din Dorohoi şi Botoşani. Dat fiind cursul lucrărilor de remediere, începute încă din dimineaţa zilei de azi, 26 august, specialiştii SC Apa Grup SA pot anticipa că situaţia dificilă apărută la Bucecea se va remedia în orele următoare. Din cauza nepompării, este posibil ca în zonele alimentate din sursa Siret să se înregistreze o scădere a presiunii apei de la robinete, în special la etajele superioare ale imobilelor. Manevrele pentru revenirea la normal a sistemului de alimentare se vor face la noapte ( 26 spre 27 august) astfel încât modificările de parametri ai apei furnizate să creeze un disconfort cât mai mic consumatorilor. Vom reveni mâine cu detalii privind natura avariei."

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite