Botoşani: Onoruri militare şi ploaie de lacrimi pentru pompierul erou! Astăzi, Marius Loghin a plecat la cer!( FOTOGALERIE!)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, plutonierul Marius Loghin a fost astăzi avansat la gradul de sublocotenent post-morterm. Sacrificiul său dezvăluie însă carenţele unui sistem care nu îşi protejează oamenii.

Vezi aici imagini de la misiunile de salvare la care a participat sublocotenentul Marius Loghin. Află cum s-a petrecut tragedia de joi seară!

Cortegiul funerar a pornit la ora 12.00 din curtea bisericii „ Sfântul Dumitru" din Botoşani spre Cimitirul Pacea unde militarul va fi înmormântat. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Marius Loghin a fost purtat pe braţe de colegii săi, pompieri la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

image

Mulţi dintre ei au participat la zeci de misiuni şi au trecut prin situaţii limită. Cu toate acestea, militarii abia îşi mai ţineau lacrimile." Oricăruia dintre noi i se putea întâmpla asta" au spus cu  vocile sugrumate colegii lui Marcel Loghin.

image

Zeci de botoşăneni care au aflat de drama pompierului au ţinut să fie alături de familia lui Marius Loghin şi să îl conducă pe tânărul de 32 de ani pe ultimul drum. Garda de onoare i-a prezentat tânărului erou onorurile militare.

image

A murit ca să salveze o viaţă. Câţi dintre noi sunt capabili de un asemenea sacrificiu?" a spus Ionel Butnaru, pensionar.

Pentru sacrificiul său, Marius Loghin a fost avansat în grad de sublocotenent. Ordinul a fost semnat astăzi de  ministrul administraţiei şi internelor. La funeralii a participat şi prefectul judeţeului, Cristian Roman care a prezentat condoleanţe familiei şi colegilor militarului.

image

Drama tânărului scafandru scoate la iveală carenţele unui sistem defectuos care nu îşi poate apăra oamenii. Niciunul dintre cei peste 800 de pompieri angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu are asigurare de viaţă deşi îşi riscă viaţa în orice clipă. „ Puţini sunt cei care şi-au permis să îşi facă asigurăîri private de viaţă" a spus plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

image

Sublocotenentul Marius Loghin a participat la zeci de misiuni de salvare. Cea mai complexă a fost cea de la inudaţiile de la Rădăuţi Prut unde a salvat zeci de sinistraţi.  Militarul avea un salariul de mizerie: 1300 de lei. Tânărul de 32 de ani nu era căsătorit şi lucra în structurile MAI din anul 2006. ( Fotogalerie/ Adrian Şorodoc)

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite